Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Geheime kamers
Geheime kamers
JEROEN BROUWERS<br/>GEHEIME KAMERS<br/><br/>Geheime kamers is Brouwers" grote roman over geheime liefdes, huwelijksbedrog en -bederf, hypocrisie en verraad g... »
 
 
 
 
 

Bittere bloemen
Bittere bloemen
Grijsaard maakt tegen zijn zin een cruise over de Middellandse Zee. Als ex-rechter, ex-politicus en ex-schrijver heeft hij voldoende om op terug te zien, wat... »
 
 
 
 
 

Het verzonkene
Het verzonkene
Jeroen Brouwers beleefde in NederlandsIndie zijn kinderjaren. In deze roman haalt hij herinneringen op aan deze tijd en het verloren landschap van zijn jeugd... »
 
 
 
 
 

Cliënt E. Busken
Cliënt E. Busken
<p>In ‘Cliënt E. Busken’ van Jeroen Brouwers zit de hoofdpersoon vastgegord in zijn rolstoel op de gesloten afdeling van een instelling waar hij tegen z... »
 
 
 
 
 

Feuilletons
Feuilletons
 »
 
 
 
 
 

De zondvloed
De zondvloed
Binnen het imposante oeuvre van Jeroen Brouwers geldt ‘De zondvloed’ volgens critici als zijn belangrijkste roman. ‘De zondvloed’ vertelt het verhaal... »
 
 
 
 
 

Gezichten, gestalten
Gezichten, gestalten
Behalve om zijn romans en polemieken is Jeroen Brouwers vermaard om zijn literaire portretkunst. Hij schrijft persoonlijke portretten van schrijvers die hij ... »
 
 
 
 
 

Do you.. Uh.. dream?
Do you.. Uh.. dream?
Paint the eend reist van Maastricht naar Gambia »
 
 
 
 
 

Het verzonkene
Het verzonkene
Jeroen Brouwers beleefde in voormalig Nederlands-Indië zijn kinderjaren. In deze roman herinnert hij zich het verloren landschap van zijn jeugd. <br/><br/>B... »
 
 
 
 
 

Broodnodige hulp
Broodnodige hulp
 »