Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De zondvloed
De zondvloed
Binnen het imposante oeuvre van Jeroen Brouwers geldt ‘De zondvloed’ volgens critici als zijn belangrijkste roman. ‘De zondvloed’ vertelt het verhaal... »
 
 
 
 
 

De Indiëromans
De Indiëromans
Een jeugd tussen twee continenten en culturen, ‘nergens thuis’ en al veel gezien en meegemaakt voordat het ‘echte’ leven zou beginnen. Zo ontwikkelt zich... »
 
 
 
 
 

Winterlicht
Winterlicht
In de roman Winterlicht worden de nadagen beschreven van de schrijver en fotograaf van wolken Jacob Voorlandt. Deze stelt zijn leven in dienst van de literat... »
 
 
 
 
 

Geheime kamers
Geheime kamers
Dwarsligger. Geheime kamers is Brouwers grote roman over geheime liefdes,... »
 
 
 
 
 

Stoffer & blik
Stoffer & blik
In het jaar van zijn literaire debuut, 1964, trad hij in dienst van de Brusselse uitgeverij Manteau, waarover de oprichtster, Angèle Manteau, tot 1970 de di... »
 
 
 
 
 

De laatste deur
De laatste deur
Liefde-literatuur-dood is de thematische drie-eenheid binnen het oeuvre van Jeroen Brouwers. Zijn fascinatie voor zelfmoord dateert van het begin van de jare... »
 
 
 
 
 

De versierde dood
De versierde dood
 »
 
 
 
 
 

Het hout
Het hout
In een door kloosterlingen geleid jongenspensionaat vindt in de jaren vijftig van de vorige eeuw seksueel misbruik, sadisme en vernedering plaats.
Broeder B... »
 
 
 
 
 

De laatste deur
De laatste deur
 »
 
 
 
 
 

Onnoemelijk geluk 10 ex.
Onnoemelijk geluk 10 ex.
Per 1 mei 2013: Jeroen Brouwers: Onnoemelijk geluk

De veelbekroonde auteur Jeroen Brouwers, die uitvoerig onderzoek deed naar zelfmoordenaars in de kunst, b... »