Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De zondvloed
De zondvloed
Het magnum opus van Brouwers‘Hoe komt het dat ik ben geworden wie ik ben?’Jeroen Brouwers werd geboren in Indië, thans Indonesië, en bracht er zijn kin... »
 
 
 
 
 

Oefeningen in nergens bij horen
Oefeningen in nergens bij horen
de schrijver en filosoof Jean Amery 1912-1978 »
 
 
 
 
 

Tune Up!
Tune Up!
 »
 
 
 
 
 

Do you.. Uh.. dream?
Do you.. Uh.. dream?
Paint the eend reist van Maastricht naar Gambia »
 
 
 
 
 

De zondvloed
De zondvloed
Binnen het imposante oeuvre van Jeroen Brouwers geldt ‘De zondvloed’ volgens critici als zijn belangrijkste roman. ‘De zondvloed’ vertelt het verhaal... »
 
 
 
 
 

Het is niets
Het is niets
Het is niets: een leefwereld als mozaïek van herinneringen, stemmingen. Ontmoetingen, gesprekken, invallen, leesindrukken en commentaren. De toon van dit bo... »
 
 
 
 
 

Winterlicht
Winterlicht
In de roman Winterlicht worden de nadagen beschreven van de schrijver en fotograaf van wolken Jacob Voorlandt. Deze stelt zijn leven in dienst van de literat... »
 
 
 
 
 

Cliënt E. Busken
Cliënt E. Busken
Cliënt E. Busken zit vastgegord in zijn rolstoel op de gesloten afdeling van een instelling waar hij tegen zijn zin verblijft en denkt, piekert, maalt en be... »
 
 
 
 
 

Geheime kamers
Geheime kamers
Geheime kamers is Brouwers grote roman over geheime liefdes, huwelijksbedrog en bederf, hypocrisie en verraad gevolgd door vergelding. In filmscènes ontrolt... »