Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Geheime kamers
Geheime kamers

JEROEN BROUWERS

GEHEIME KAMERSGeheime kamers is Brouwers" grote roman over geheime liefdes, huwelijksbedrog en –bederf, hypocrisie en verraad gevo... »
 
 
 
 
 

Bittere bloemen
Bittere bloemen
Grijsaard maakt tegen zijn zin een cruise over de Middellandse Zee. Als ex-rechter, ex-politicus en ex-schrijver heeft hij voldoende om op terug te zien, wat... »
 
 
 
 
 

Het verzonkene
Het verzonkene
Jeroen Brouwers beleefde in NederlandsIndie zijn kinderjaren. In deze roman haalt hij herinneringen op aan deze tijd en het verloren landschap van zijn jeugd... »
 
 
 
 
 

Het leven, de dood
Het leven, de dood
 »
 
 
 
 
 

In het midden van de reis door mijn leven
In het midden van de reis door mijn leven
Oerboeken. Begin jaren zeventig staat de dan dertigjarige Jeroen Brouwers op een keerp... »
 
 
 
 
 

Het hout
Het hout
'Het hout' van Jeroen Brouwers geeft een indringend beeld van de misdaden en de hypocrisie in de roomse kerk, die heden nog de verontwaardiging en frustratie... »
 
 
 
 
 

Cliënt E. Busken
Cliënt E. Busken
De bejaarde E. Busken verblijft tegen zijn wil in de gesloten afdeling van een verzorgingscentrum waar men niet spreekt van patiënten, maar van cliënten. I... »
 
 
 
 
 

Restletsels
Restletsels
Brouwers volhardt in zijn streven om de Nederlandse letteren
te zuiveren van parvenu's en clichés. In deze bundel staan
nieuwe polemieken over collega-schri... »
 
 
 
 
 

Datumloze dagen
Datumloze dagen
Het leven is een opeenvolging van willekeurige anekdoten. De naamloze verteller in deze roman herinnert zich de paar ontmoetingen met zijn buiten zicht geraa... »