Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Feuilletons
Feuilletons
 »
 
 
 
 
 

Sisyphus' bakens
Sisyphus' bakens
Is de Prijs der Nederlandse Letteren van de Nederlandse Taalunie werkelijk de meest prestigieuze onderscheiding in het Nederlands taalgebied? Jeroen Brouwers... »
 
 
 
 
 

De zondvloed
De zondvloed
Binnen het imposante oeuvre van Jeroen Brouwers geldt ‘De zondvloed’ volgens critici als zijn belangrijkste roman. ‘De zondvloed’ vertelt het verhaal... »
 
 
 
 
 

De Indiëromans
De Indiëromans
Een jeugd tussen twee continenten en culturen, ‘nergens thuis’ en al veel gezien en meegemaakt voordat het ‘echte’ leven zou beginnen. Zo ontwikkelt zich... »
 
 
 
 
 

Het verzonkene
Het verzonkene
Jeroen Brouwers beleefde in voormalig Nederlands-Indië zijn kinderjaren. In deze roman herinnert hij zich het verloren landschap van zijn jeugd.<br/><br/>Be... »
 
 
 
 
 

Het hout
Het hout
WINNAAR ECI LITERATUURPRIJS 2015<br/><br/>Speciale gebonden editie - met facsimile van handschrift<br/><br/>Het hout is het meesterwerk van Jeroen Brouwers o... »
 
 
 
 
 

De laatste deur
De laatste deur
Liefde-literatuur-dood is de thematische drie-eenheid binnen het oeuvre van Jeroen Brouwers. Zijn fascinatie voor zelfmoord dateert van het begin van de jare... »
 
 
 
 
 

De versierde dood
De versierde dood
 »