Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Volledige werken 1 en 7
Volledige werken 1 en 7
W.F. Hermans - De volledige werken, deel 3In De donkere kamer van Damokles is Henri Osewoudt op zoek naar zijn al danniet door hem gefantaseerde evenbeeld D... »
 
 
 
 
 

Fons rademakers
Fons rademakers
 »
 
 
 
 
 

Kussen door een rag van woorden
Kussen door een rag van woorden
In september 1944 publiceerde Hermans in eigen beheer de clandestiene uitgave <i>Kussen door een rag van woorden</i>. Het bundeltje, dat bestaat uit een reek... »
 
 
 
 
 

Volledige werken
Volledige werken
Binnen het omvangrijke en veelzijdige oeuvre van Willem Frederik Hermans kwam één langlopend project nooit tot voltooiing: een grote autobiografische roman... »
 
 
 
 
 

Onder professoren
Onder professoren
Toen Willem Frederik Hermans zijn vaderland achterliet had hij een affaire achter de rug met afgunstige docenten en hoogleraren op de Universiteit van Gronin... »
 
 
 
 
 

Volledige Werken
Volledige Werken
De ongebundelde stukken van Hermans »
 
 
 
 
 

Machines in bikini
Machines in bikini
In oktober 1974 publiceerde Willem Frederik Hermans <i>Machines in bikini</i> als bibliofiele uitgave bij De Eliance Pers te Zandvoort. Begin 1976 zijn er pl... »
 
 
 
 
 

De donkere kamer van Damokles
De donkere kamer van Damokles
Bijna een miljoen exemplaren werd inmiddels van deze bekendste roman van Hermans aan de man gebracht en telkens weer vindt het boek zijn weg naar jonge lezers. »
 
 
 
 
 

Paranoia
Paranoia
'Ik heb deze bundel Paranoia genoemd, zonder te bedoelen dat de personages die erin optreden, aan deze geestesziekte lijden. Ik ben geen psychiater, ik stel ... »
 
 
 
 
 

Nooit meer slapen
Nooit meer slapen
<i>Nooit meer slapen</i> is het meesterlijke verhaal van de jonge geoloog Alfred Issendorf, die in het moerassige noorden van Noorwegen onderzoek wil verrich... »