Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Nooit meer slapen
Nooit meer slapen
Nooit meer slapen is het meesterlijke verhaal van de jonge geoloog Alfred Issendorf, die in het moerassige noorden van Noorwegen onderzoek wil verrichten om ... »
 
 
 
 
 

Volledige werken 14
Volledige werken 14
De liefde tussenmens en kat
Relikwieën en documenten
Het boek der boeken, bij uitstek
Mondelinge mededelingen
Door gevaarlijke gekken omringd

'<I>Door gev... »
 
 
 
 
 

De God Denkbaar Denkbaar de God
De God Denkbaar Denkbaar de God
Verbazingwekkend was het tempo waarmee W.F. Hermans zijn <i>De God Denkbaar Denkbaar de God</i> (1956) voorlas, zonder haperen, als een gepassioneerde getuig... »
 
 
 
 
 

Beyond Sleep
Beyond Sleep
The young Dutch geologist Alfred Issendorf is determined to win fame for ma... »
 
 
 
 
 

Niet uit kwaadaardigheid
Niet uit kwaadaardigheid
Van jongs af aan beschouwde Hermans de wereld om zich heen met een scherp en genadeloos oog. Al in de schoolkrant van het Barlaeus Gymnasium in Amsterdam, wa... »
 
 
 
 
 

Paranoia
Paranoia
Velen bewonderen Hermans het meest om zijn verhalen en novellen omdat daarin het 'hermansiaanse' universum in verhevigde vorm zichtbaar wordt. En inderdaad, ... »
 
 
 
 
 

De donkere kamer van Damokles
De donkere kamer van Damokles
<i>De donkere kamer van Damokles</i> vertelt het verhaal van Henri Osewoudt, sigarenhandelaar te Voorschoten. Tijdens de Tweede Wereldoorlog ontmoet hij de v... »
 
 
 
 
 

Uit talloos veel miljoenen
Uit talloos veel miljoenen
In <i>Uit talloos veel miljoenen</i> beschrijft Willem Frederik Hermans op de voor hem kenmerkende, sarcastische wijze hoe de dromen van een kleinburger uite... »