Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Homme's hoest
Homme's hoest
De novellen <i>Filip's sonatine</i>, <i>Homme's hoest</i>, <i>Geyerstein's dynamiek</i> en <i>De zegelring</i> van Willem Frederik Hermans zijn krachtige en ... »
 
 
 
 
 

Drie melodrama's
Drie melodrama's
Deze bundeling uit 1957 bevat de drie korte romans Conserve, De leproos van Molokai en Hermans is hier geweest. Door de romantische sfeer, grillige opbouw en... »
 
 
 
 
 

Wittgenstein
Wittgenstein
Sinds zijn studiejaren in de jaren vijftig had Willem Frederik Hermans een fascinatie voor Ludwig Wittgenstein (1889-1951). In de essays in dit boek schetst ... »
 
 
 
 
 

Die Dunkelkammer des Damokles
Die Dunkelkammer des Damokles
Die Dunkelkammer des Damokles »
 
 
 
 
 

Volledige werken
Volledige werken
Binnen het omvangrijke en veelzijdige oeuvre van Willem Frederik Hermans kwam één langlopend project nooit tot voltooiing: een grote autobiografische roman... »
 
 
 
 
 

Onder professoren
Onder professoren
Toen Willem Frederik Hermans zijn vaderland achterliet had hij een affaire achter de rug met afgunstige docenten en hoogleraren op de Universiteit van Gronin... »
 
 
 
 
 

Volledige Werken
Volledige Werken
De ongebundelde stukken van Hermans »
 
 
 
 
 

De laatste resten tropisch Nederland
De laatste resten tropisch Nederland
Een dagboekje en twee met eigen foto's geïllustreerde bijdragen, die Hermans naar aanleiding van zijn reis naar Suriname en de Nederlandse Antillen, begin 1... »
 
 
 
 
 

Paranoia
Paranoia
De eerste bundel met onvergetelijke verhalen van Hermans - een van de grootste schrijvers in het Nederlands taalgebied: Preambule, manuscript in een kliniek ... »
 
 
 
 
 

Een heilige van de horlogerie
Een heilige van de horlogerie
De heilige van de horlogerie, zoon van een naar Frankrijk geëmigreerde Nederlandse boer en een Franse vrouw, heeft geen aanleg voor kaasmakerij en is daarom... »