Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De donkere kamer van Damokles
De donkere kamer van Damokles
Angst, dreiging en verraad, ongrijpbaarheid van de werkelijkheid en onkenbaarheid van de ander: in deze roman komen Hermans' centrale thema's op geraffineerd... »
 
 
 
 
 

Herinneringen van een engelbewaarder
Herinneringen van een engelbewaarder
In deze veelgeprezen en aangrijpende oorlogsroman, door hemzelf 'een van de mooiste romans die ik heb geschreven' genoemd, toont Willem Frederik Hermans aan ... »
 
 
 
 
 

De God denkbaar denkbaar de God
De God denkbaar denkbaar de God
Zelf vergeleek Hermans dit boek met een tekenfilm. De God Denkbaar drijft op stijl, op ‘de betovering van het zinsritme' zoals Hermans het in een interview ... »
 
 
 
 
 

Onder professoren
Onder professoren
Toen Willem Frederik Hermans zijn vaderland achterliet had hij een affaire achter de rug met afgunstige docenten en hoogleraren op de Universiteit van Gronin... »
 
 
 
 
 

Een heilige van de horlogerie
Een heilige van de horlogerie
De heilige van de horlogerie, zoon van een naar Frankrijk geëmigreerde Nederlandse boer en een Franse vrouw, heeft geen aanleg voor kaasmakerij en is daarom... »
 
 
 
 
 

Ruisend gruis
Ruisend gruis
In W.F. Hermans' laatste roman, Ruisend Gruis, speelt Hermans met de aanname van werkelijkheid door de lezer. Wat is waar en wat is niet waar? Het is een imm... »
 
 
 
 
 

Volledige Werken 19
Volledige Werken 19
Deel 19 van de <i>Volledige Werken</i> van Willem Frederik Hermans bevat vijf publicaties die onder de noemer 'Werk van anderen' worden bijeengebracht: het d... »
 
 
 
 
 

Atonale
Atonale
Nicol Varenhijts levenswerk is een goedgeorganiseerde fabriek, een mijn waar uit bruinkool briketten worden gemaakt die in een lang lint de aarde moeten omsp... »