Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Recensies van De donkere kamer van Damokles door Willem Frederik Hermans

- De donkere kamer van Damokles
 
 
 
 
 
(4)

Henri Osewoudt is een aparte jongeman. Heeft een hoge stem, een meisjesgezicht en is ook nog klein van stuk. Daar wordt hij veel mee gepest. Zijn vader heeft... »

- De donkere kamer van Damokles
 
 
 
 
 
(5)

Henri Osewoudt is een lelijke jongen met een psychotische moeder die zijn vader vermoordt. Hij groeit op bij een oom, blijft baardloos en houdt zijn jongenss... »

Boeken zoals De donkere kamer van Damokles door Willem Frederik Hermans

Hersenschimmen
Hersenschimmen
Maarten Klein verliest langzaam maar zeker zijn greep op de werkelijkheid. Hij kan heden en verleden niet meer onderscheiden, wil plotseling weer naar zijn werk en ziet zijn echtgenote voor een vreemde aan. 'Achter me in de deuropening s... »
De ontdekking van de hemel
De ontdekking van de hemel
Is de hemel een organisatie die op het punt staat begrepen en opgerold te worden door de technologisch hoogontwikkelde mens van de twintigste eeuw? De ontdekking van de hemel (1992) is een totaalroman waarin alle thema’s en obse... »
Het diner
Het diner
Twee echtparen gaan een avond uit eten. Ze praten over alledaagse dingen, maar ondertussen vermijden ze waar ze het eigenlijk over moeten hebben: hun zoons. Die hebben samen iets uitgehaald wat hun toekomst kan verwoesten.

Het d... »

Prikbord

Corien
Corien heeft het boek De donkere kamer van Damokles toegevoegd aan de plank Literatuur.
Angst, dreiging en verraad, ongrijpbaarheid van de werkelijkheid en onkenbaarheid van de ander: in deze roman komen Hermans' centrale thema's op geraffineerde e...
13 Juli 2015, 20:56:29
De donkere kamer van Damokles
Marijk63
Marijk63 heeft haar persoonlijke top 10 aangepast.
  1. Herfst in het Oosten
  2. Lolita
  3. Ik mis mezelf
10 Augustus 2014, 12:45:33
Marijk63
Marijk63 heeft haar persoonlijke top 10 aangepast.
  1. Herfst in het Oosten
  2. Lolita
  3. Ik mis mezelf
9 Juli 2014, 11:38:09