Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Dagboek van een poes
Dagboek van een poes
In Dagboek van een poes laat Remco Campert een buitengewoon oplettende poes aan het woord, die vanuit haar eigen perspectief, maar met het verteltalent en de... »
 
 
 
 
 

CaMu
CaMu
het jaaroverzicht van Remco Campert en Jan Mulder »
 
 
 
 
 

Schrijversleven
Schrijversleven
In de afgelopen decennia hield Remco Campert een onregelmatig dagboek bij. Hij verhaalt uitvoerig over de jazznachten, de onvermijdelijke katers van de daaro... »
 
 
 
 
 

De jongen met het mes
De jongen met het mes
verhalen »
 
 
 
 
 

Een oud geluid
Een oud geluid
'Poëzie is een daad/ van bevestiging. Ik bevestig/ dat ik leef, dat ik niet alleen leef.' Zo begint een van Remco Camperts beroemdste gedichten. Zijn toon i... »
 
 
 
 
 

Ohi, hoho, bang, bang
Ohi, hoho, bang, bang
Remco Campert schreef met <i>Ohi, hoho, bang, bang</i> een hilarisch en hartverscheurend verhaal over de dichter Menno van der Staak, die een week te gast is... »
 
 
 
 
 

Zilver praten
Zilver praten
De cd bevat een verzameling gedichten van Remco Campert. Alle gedichten zijn afkomstig uit de bundel: Dichter , Zeventien schetsen voor Ysbrant en Ode a... »
 
 
 
 
 

Het avontuur van Iks en Ei
Het avontuur van Iks en Ei
<i>Het avontuur van Iks en Ei</i> is een humoristisch verhaal over twee vrienden: Iks en Ei. Ze wonen samen op een kleine kamer en besluiten op een dag op zo... »
 
 
 
 
 

Scenes in Hotel Morandi
Scenes in Hotel Morandi
gedichten »
 
 
 
 
 

Verloop van jaren
Verloop van jaren
In <i>Verloop van jaren</i> is de taal als altijd bij Remco Campert licht en transparant. Hij voert de lezer naar een onbekend gebied vol weemoedige vreugde,... »