Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Geheime kamers
Geheime kamers
JEROEN BROUWERS<br/>GEHEIME KAMERS<br/><br/>Geheime kamers is Brouwers" grote roman over geheime liefdes, huwelijksbedrog en -bederf, hypocrisie en verraad g... »
 
 
 
 
 

Bittere bloemen
Bittere bloemen
Grijsaard maakt tegen zijn zin een cruise over de Middellandse Zee. Als ex-rechter, ex-politicus en ex-schrijver heeft hij voldoende om op terug te zien, wat... »
 
 
 
 
 

Het verzonkene
Het verzonkene
Jeroen Brouwers beleefde in NederlandsIndie zijn kinderjaren. In deze roman haalt hij herinneringen op aan deze tijd en het verloren landschap van zijn jeugd... »
 
 
 
 
 

Het tuurtouw
Het tuurtouw
 »
 
 
 
 
 

Laatste plicht
Laatste plicht
Laatste plicht is het liefdevolle portret van Hans Roest (1917-2006), spil in de redacties van de Geïllustreerde Pers en als chef verantwoordelijk voor kort... »
 
 
 
 
 

Het verzonkene
Het verzonkene
Jeroen Brouwers beleefde in voormalig Nederlands-Indië zijn kinderjaren. In deze roman herinnert hij zich het verloren landschap van zijn jeugd. Een jeugd t... »
 
 
 
 
 

Maskers lichten
Maskers lichten
 »
 
 
 
 
 

De laatste deur
De laatste deur
In ‘De laatste deur’ beschrijft Jeroen Brouwers de levensomstandigheden van Nederlandstalige auteurs en hoe die hen tot zelfmoord hebben aangezet, alsmed... »
 
 
 
 
 

Zomervlucht
Zomervlucht
Reinier Saltsman is naast concertpianist en aspirerend componist ook de auteur van een wereldberoemd boek over de fuga. Hij zit nu echter creatief volledig i... »
 
 
 
 
 

Restletsels
Restletsels
Brouwers volhardt in zijn streven om de Nederlandse letterente zuiveren van parvenu's en clichés. In deze bundel staannieuwe polemieken over collega-schrijv... »