Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Geheime kamers
Geheime kamers

JEROEN BROUWERS

GEHEIME KAMERSGeheime kamers is Brouwers" grote roman over geheime liefdes, huwelijksbedrog en –bederf, hypocrisie en verraad gevo... »
 
 
 
 
 

Bittere bloemen
Bittere bloemen
Grijsaard maakt tegen zijn zin een cruise over de Middellandse Zee. Als ex-rechter, ex-politicus en ex-schrijver heeft hij voldoende om op terug te zien, wat... »
 
 
 
 
 

Het verzonkene
Het verzonkene
Jeroen Brouwers beleefde in NederlandsIndie zijn kinderjaren. In deze roman haalt hij herinneringen op aan deze tijd en het verloren landschap van zijn jeugd... »
 
 
 
 
 

Het vliegenboek
Het vliegenboek
 »
 
 
 
 
 

Winterlicht
Winterlicht
De roman Winterlicht is ontstaan uit Brouwers monumetale goek over de zelfmoord in de Nederlandstalige letteren De laatste deur. Bij het bestuderen van het l... »
 
 
 
 
 

Datumloze dagen
Datumloze dagen
Het leven is een opeenvolging van willekeurige anekdoten. De naamloze verteller in deze roman herinnert zich de paar ontmoetingen met zijn buiten zicht geraa... »
 
 
 
 
 

Restletsels
Restletsels
Brouwers volhardt in zijn streven om de Nederlandse letteren
te zuiveren van parvenu's en clichés. In deze bundel staan
nieuwe polemieken over collega-schri... »
 
 
 
 
 

De zondvloed
De zondvloed
Het magnum opus van Brouwers<br/><br/>'Hoe komt het dat ik ben geworden wie ik ben?'<br/><br/>Jeroen Brouwers werd geboren in Indië, thans Indonesië, en br... »
 
 
 
 
 

Geheime kamers
Geheime kamers
Geheime kamers is Brouwers’ grote roman over geheime liefdes, huwelijksbedrog en -bederf, hypocrisie en verraad gevolgd door vergelding. In filmische scèn... »