Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Geheime kamers
Geheime kamers
JEROEN BROUWERS<br/>GEHEIME KAMERS<br/><br/>Geheime kamers is Brouwers" grote roman over geheime liefdes, huwelijksbedrog en -bederf, hypocrisie en verraad g... »
 
 
 
 
 

Bittere bloemen
Bittere bloemen
Grijsaard maakt tegen zijn zin een cruise over de Middellandse Zee. Als ex-rechter, ex-politicus en ex-schrijver heeft hij voldoende om op terug te zien, wat... »
 
 
 
 
 

Het verzonkene
Het verzonkene
Jeroen Brouwers beleefde in NederlandsIndie zijn kinderjaren. In deze roman haalt hij herinneringen op aan deze tijd en het verloren landschap van zijn jeugd... »
 
 
 
 
 

Stoffer & blik
Stoffer & blik
In het jaar van zijn literaire debuut, 1964, trad hij in dienst van de Brusselse uitgeverij Manteau, waarover de oprichtster, Angèle Manteau, tot 1970 de di... »
 
 
 
 
 

Winterlicht
Winterlicht
De roman Winterlicht is ontstaan uit Brouwers monumetale goek over de zelfmoord in de Nederlandstalige letteren De laatste deur. Bij het bestuderen van het l... »
 
 
 
 
 

Datumloze dagen
Datumloze dagen
Het leven is een opeenvolging van willekeurige anekdoten. De naamloze verteller in deze roman herinnert zich de paar ontmoetingen met zijn buiten zicht geraa... »
 
 
 
 
 

De laatste deur
De laatste deur
 »
 
 
 
 
 

Tune Up!
Tune Up!
 »
 
 
 
 
 

Het is niets
Het is niets
Het is niets: een leefwereld als mozaïek van herinneringen, stemmingen. Ontmoetingen, gesprekken, invallen, leesindrukken en commentaren. De toon van dit bo... »
 
 
 
 
 

Winterlicht
Winterlicht
In de roman Winterlicht worden de nadagen beschreven van de schrijver en fotograaf van wolken Jacob Voorlandt. Deze stelt zijn leven in dienst van de literat... »