Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Allerzielen
Allerzielen
Arthur Daane heeft bij een vliegtuigongeluk zijn vrouw en zoon verloren en trekt met zijn filmcamera over de wereld, geobsedeerd als hij is door afscheid en ... »
 
 
 
 
 

Het volgende verhaal
Het volgende verhaal
De roman <i>Het volgende verhaal</i> betekende de definitieve internationale doorbraak van schrijver Cees Nooteboom. Het behelst het relaas van een leraar kl... »
 
 
 
 
 

Met lopen nooit meer opgehouden
Met lopen nooit meer opgehouden
30 jaar al zijn ze met elkaar in gesprek. Piet Piryns stelt prikkelende vragen en Cees Nooteboom antwoordt messcherp en beeldend. Een veelheid aan aspecten v... »
 
 
 
 
 

Afscheid
Afscheid
De nieuwe dichtbundel van Cees Nooteboom, Afscheid, begon in een tuin, wat er beschreven werd waren mediterrane planten, maar wat er tevoorschijn kwam waren ... »
 
 
 
 
 

De brief
De brief
De Brief »
 
 
 
 
 

Berlijn 1989-2009
Berlijn 1989-2009
Eind jaren tachtig vestigde Cees Nooteboom zich in Berlijn, aan de vooravond van de historische omwenteling die de hereniging van West- en Oost-Duitsland inl... »
 
 
 
 
 

Een lied van schijn en wezen
Een lied van schijn en wezen
Drie personages lijken zich langzaam los te maken uit de mist der tijden een krijgshaftige Bulgaarse kolonel fanatiek Schopenhauerlezer een tamelijk cynisc... »
 
 
 
 
 

Paradijs verloren
Paradijs verloren
Door een onbegrijpelijke keten van oorzaken en gevolgen die wij graag toeval noemen, komt de Nederlander Erik Zondag ergens in een hopeloos kuuroord in Ooste... »
 
 
 
 
 

533
533
Een man en zijn eiland. Wanneer de kosmopoliet Cees Nooteboomop zijn geliefde Menorca is, staat hij met beide benen in de vruchtbare aarde, omgeven door zee,... »