Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Allerzielen
Allerzielen
Arthur Daane heeft bij een vliegtuigongeluk zijn vrouw en zoon verloren en trekt met zijn filmcamera over de wereld, geobsedeerd als hij is door afscheid en ... »
 
 
 
 
 

Het volgende verhaal
Het volgende verhaal
De roman <i>Het volgende verhaal</i> betekende de definitieve internationale doorbraak van schrijver Cees Nooteboom. Het behelst het relaas van een leraar kl... »
 
 
 
 
 

Rituelen
Rituelen
In 1980 publiceerde Cees Nooteboom zijn roman <i>Rituelen</i>, een van de meest gelezen en vertaalde boeken uit de Nederlandse literatuur. Het boek is een on... »
 
 
 
 
 

Aas
Aas
gedichten »
 
 
 
 
 

Over het raadsel van woorden, tonen en stemmen
Over het raadsel van woorden, tonen en stemmen
In Over het raadsel van woorden, tonen en stemmen zijn alle stukken verzameld die Cees Nooteboom tussen 2006 en 2009 schreef voor Preludium, het blad van het... »
 
 
 
 
 

In Nederland
In Nederland
 »
 
 
 
 
 

Monniksoog
Monniksoog
Cees Nooteboom is al decennialang eilandbewoner. Op zijn Menorca is het klimaat zacht, de flora tropisch en bestaat de bodem uit kalksteen en vulkanisch sedi... »
 
 
 
 
 

s Nachts komen de vossen
s Nachts komen de vossen
In <i>'s Nachts komen de vossen</i> dwaalt Cees Nooteboom naar mensen en gebeurtenissen uit het verleden: weg van de waan van de dag, weg van de levenden. Er... »
 
 
 
 
 

In de bergen van Nederland
In de bergen van Nederland
'Er was eens een tijd die volgens sommigen nog steeds voortduurt. In die tijd was Nederland veel groter dan nu.' Kai en Lucia, twee prachtige, onschuldige, a... »