Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Die Bet
Die Bet
 »
 
 
 
 
 

Counterpoint
Counterpoint
a Murder in Massachusetts Bay »
 
 
 
 
 

Nieuws van nergens
Nieuws van nergens
Nieuws van nergens met zo n titel lijkt deze bundel van Anna Enquist zichzelf nogal te relativeren. Schijn bedriegt. Weliswaar wordt het gewicht van het hi... »
 
 
 
 
 

Gras vreten
Gras vreten
In deze zeer afwisselende bundel gaat het over Kunnen en Durven op het veld, over de implicaties van het in het voetbal te pas en te onpas gebruikte woord `b... »
 
 
 
 
 

Het geheim - grote letter
Het geheim - grote letter
Een man denkt dat zijn ex-vrouw, de pianiste Wanda Wiericke, in Amerika woont en werkt. Maar op een avond leest hij in de krant dat zij begin jaren tachtig d... »
 
 
 
 
 

Kinderwens
Kinderwens
Als hij 28 jaar oud is, schrijft Robert Schumann (1810-1856) zijn compositie 'Kinderszenen' voor zijn verloofde Clara Wieck. De componist is buitengewoon geh... »
 
 
 
 
 

Een tuin in de winter
Een tuin in de winter
Begin jaren negentig ontmoetten Anna Enquist en Gerrit Kouwenaar elkaar op Poetry International in Rotterdam. Enquist was kort daarvoor als dichter gedebutee... »
 
 
 
 
 

De sprong
De sprong
De personages in de verhalen uit De sprong zijn allen op zoek naar een herbergzame plek, naar houvast of zelfverwerkelijking, maar terwijl ze daar naar op we... »
 
 
 
 
 

The Ice Carriers
The Ice Carriers
 »
 
 
 
 
 

Kwartet
Kwartet
Dit verhaal is gesitueerd in een nabije toekomst. Een toekomst die ons lijkt te beroven van onze laatste culturele en maatschappelijke illusies. Plaats van h... »