Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De thuiskomst
De thuiskomst
Voorjaar 1775. Elizabeth Batts wacht in haar huis op Mile End de terugkomst af van haar man, de beroemde zeevaarder en ontdekkingsreiziger James Cook, die be... »
 
 
 
 
 

De verdovers
De verdovers
Een roman over liefde, werk en de absurditeit van het bestaan die de lezer langzaam in zijn greep krijgt en meesleept in een even enerverende als rampzalige ... »
 
 
 
 
 

Alle gedichten
Alle gedichten
Alle gedichten is een integrale verzameling<br/>van zes dichtbundels van Anna Enquist:<br/>Soldatenliederen (1991)<br/>Jachtscènes (1992)<br/>Een nieuw afsc... »
 
 
 
 
 

Hollandse Meesters Hollandse Dichters
Hollandse Meesters Hollandse Dichters
Een bont gezelschap van Nederlandse dichters, variëren van Anna Enquist tot dakloze dichter Hilmano van Velzen, bezingt in dit notitieboekje de schoonheid v... »
 
 
 
 
 

Blauw goud
Blauw goud
Het is precies vierhonderd jaar geleden dat de wereldberoemde Amsterdamse grachten werden gegraven. Bijna honderd bekende en minder bekende dichters en Amste... »
 
 
 
 
 

Het geheim
Het geheim
Een man denkt dat zijn ex-vrouw, de pianiste Wanda Wiericke, in Amerika woont en werkt. Maar op een avond leest hij in de krant dat zij begin jaren tachtig d... »
 
 
 
 
 

Contrapunt
Contrapunt
Hangend over een grote tafel en bevangen door een grimmige eenzaamheid bestudeert een vrouw met ‘een uitgebreid verleden’ de Goldbergvariaties van Johann... »
 
 
 
 
 

De uittocht CD + boekje
De uittocht CD + boekje
De monoloog <em>Mendel Bronstein</em>, afgewisseld met <em>Op een overwoekerd pad</em> van Leos Janacek, en gedichten van Anna Enquist, door haarzelf voorgel... »
 
 
 
 
 

Een avond in mei
Een avond in mei
 »
 
 
 
 
 

Kwartet
Kwartet
Dit verhaal is gesitueerd in een nabije toekomst. Een toekomst die ons lijkt te beroven van onze laatste culturele en maatschappelijke illusies. Plaats van h... »