Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De thuiskomst
De thuiskomst
Voorjaar 1775. Elizabeth Batts wacht in haar huis op Mile End de terugkomst af van haar man, de beroemde zeevaarder en ontdekkingsreiziger James Cook, die be... »
 
 
 
 
 

De verdovers
De verdovers
Een roman over liefde, werk en de absurditeit van het bestaan die de lezer langzaam in zijn greep krijgt en meesleept in een even enerverende als rampzalige ... »
 
 
 
 
 

Alle gedichten
Alle gedichten
Alle gedichten is een integrale verzameling<br/>van zes dichtbundels van Anna Enquist:<br/>Soldatenliederen (1991)<br/>Jachtscènes (1992)<br/>Een nieuw afsc... »
 
 
 
 
 

De verdovers
De verdovers
Het boek 'De verdovers' van Anna Enquist gaat over psychotherapeut Drik de Jong. Na een periode van rouw gaat hij opnieuw aan het werk. Zijn patiënt Allard ... »
 
 
 
 
 

Ontkoppeld koken
Ontkoppeld koken
"De schrijfster Helene Lievaert belandt na een merkwaardig verlopen literaire avond in Delft in een vreemd bed en na een gepassioneerde nacht toont haar myst... »
 
 
 
 
 

Een tuin in de winter
Een tuin in de winter
Begin jaren negentig ontmoetten Anna Enquist en Gerrit Kouwenaar elkaar op Poetry International in Rotterdam. Enquist was kort daarvoor als dichter gedebutee... »
 
 
 
 
 

Soldatenliederen
Soldatenliederen
Anna Enquist (1945) debuteerde enkele jaren geleden met gedichten in het tijdschrift Maatstaf. Zij is werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg. Op een even... »
 
 
 
 
 

Gedichten 1991-2012
Gedichten 1991-2012
Anna Enquist behoort tot de meest geliefde en best verkochte Nederlandstalige dichters. Zij maakte begin jaren negentig een stormachtige entree in de literat... »
 
 
 
 
 

Het geheim
Het geheim
Een man denkt dat zijn ex-vrouw, de pianiste Wanda Wiericke, in Amerika woont en werkt. Maar op een avond leest hij in de krant dat zij begin jaren tachtig d... »