Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Familieziek
Familieziek
 »
 
 
 
 
 

KliFi
KliFi
In ‘KliFi’ van Adriaan van Dis zijn De Oranjes verjaagd, de republiek Nederland likt haar wonden na een orkaan en het volk schikt zich in een president d... »
 
 
 
 
 

Rode wijn, witte wijn of water?
Rode wijn, witte wijn of water?
HIER IS… ADRIAAN VAN DIS is het legendarische Nederlandse praatprogramma waarin Adriaan van Dis beroemde buitenlandse en Nederlandse schrijvers ontving. He... »
 
 
 
 
 

In het buitengebied
In het buitengebied
In het buitengebied is een roman over alleen wonen en de verwerking van een depressie. Een schrijver heeft zich gevestigd in een afgelegen vallei - ver van d... »
 
 
 
 
 

Dubbelliefde
Dubbelliefde
Een scholier bereidt zich voor op het toelatingsexamen van de toneelschool, hij denkt dat hij iedereen kan spelen, iedereen kan zijn. Hij waant zich een dich... »
 
 
 
 
 

Een barbaar in China
Een barbaar in China
Toen ik het meisje van de Shanghai Noodle, een eethuis in de Amsterdamse Molensteeg, vroeg: ‘Hoe is China?’ zei zij: ‘Very big, China.’ Zij hielp mij... »
 
 
 
 
 

Bergen
Bergen
 »
 
 
 
 
 

De reisromans
De reisromans
'Over de toonbank springen en een warme broek voor de winter van de plank grissen omdat de verkoopster te sloom is om een hand uit te steken, of met je vuist... »
 
 
 
 
 

Gekrenkt en hongerig
Gekrenkt en hongerig
'Wat schreef u toen u twintig was? En hoe kijkt u daar nu op terug?'
Voor de jubileumeditie van Das Magazin spitten achtentwintig schrijvers hun zolders, oud... »
 
 
 
 
 

De wandelaar
De wandelaar
 »