Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken zoals Eline Vere door Louis Couperus

Van oude mensen, de dingen, die voorbijgaan...
Van oude mensen, de dingen, die voorbijgaan...
Een groot geheim verbindt de families Takma en Steyn de Weert. Langgeleden, toen zij nog in Indië woonden, is er een mysterieuze moord gepleegd, waar niemand over wil praten. Met zijn dagelijkse bezoeken aan de moeder van Ottilie bezege... »
Simon
Simon
Ondanks de dreiging van de Tweede Wereldoorlog heeft Simon in het niet-bezette Zweden een geborgen jeugd bij zijn adoptiefouders. De ontdekking dat hij, net als zijn beste vriend Isak, van joodse afkomst is, is bepalend voor zijn groei n... »
Zout op mijn huid
Zout op mijn huid
Zout op mijn huid, de meeslepende, inmiddels
klassieke roman over de onbegrensde liefde tussen
een intellectuele vrouw en een zeeman, beleeft dit
jaar zijn 50ste druk!

George is een intellectuele Parisienne, Gauvain ... »
Vogels zonder vleugels
Vogels zonder vleugels
Kapitein Corelli's mandoline werd wereldwijd door miljoenen mensen gelezen. Vogels zonder velugels ie een waardige opvolger: een onweerstaanbare roman over de gevolgen van nationalisme, oorlog en de strijd tussen religies. En het is, wed... »
Kamermeisjes en soldaten
Kamermeisjes en soldaten
Ongemerkt zal ik mijn neus duwen in gebruikte handdoeken en het ruiken: het leven. Ik zal hun haren uit de doucheputjes scheppen, ik zal er grondig naar kijken, ik zal het naakte leven zien .Arnon Grunberg begon in 2006 de reportagereeks... »
Kapitein Corelli's mandoline
Kapitein Corelli's mandoline
Aan de hand van de gebeurtenissen op het Griekse eilandje Kefallinía toont Louis de Bernières de gevolgen van oorlog, economische vooruitgang en natuurgeweld voor de levens van gewone mensen.Pelagia, de mooie dochter van dokter Iannis,... »
De scharlaken stad
De scharlaken stad
Het pauselijk hof in Rome is in de zestiende eeuw, in de nadagen van de renaissance, het brandpunt van het wereldgebeuren. Het hof wordt gedomineerd door de in scharlaken gestoken hogere geestelijkheid, en grote persoonlijkheden die betr... »
Het huis van de moskee
Het huis van de moskee
Al achthonderd jaar, generatie na generatie, heeft de familie van Aga Djan een centrale positie in de stad.Al zolang ze er wonen, brengen ze de geestelijk leider van de moskee voort. De imam is een belangrijk man, maar zeker zo belangrij... »
De donkere kamer van Damokles
De donkere kamer van Damokles
Angst, dreiging en verraad, ongrijpbaarheid van de werkelijkheid en onkenbaarheid van de ander: in deze roman komen Hermans' centrale thema's op geraffineerde en uiterst beklemmende wijze aan bod. De donkere kamer van Damokles vertelt he... »
Emma
Emma
Emma (1816) wordt algemeen beschouwd als Austens grootste prestatie. De heldin, die in de eerste zin van het boek al mooi, slim en rijk wordt genoemd, is zo antipathiek dat de schrijfster er zelf van uitging dat behalve zijzelf niemand h... »