Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Hitler
Hitler
Wie was Hitler? Wat waren zijn ideeën? Hoe kwam hij aan de macht? Waarom stond vrijwel het hele Duitse volk als één man en vrouw achter hem?
In plaats va... »
 
 
 
 
 

De Koude Oorlog
De Koude Oorlog
In 1945 eindigde de ene oorlog en begon de volgende. Of misschien was de Koude Oorlog slechts de volgende fase van een oorlog die in 1914 was begonnen en zou... »
 
 
 
 
 

Ooggetuigen van het Derde Rijk
Ooggetuigen van het Derde Rijk
OOGGETUIGEN VAN HET DERDE RIJK
VAN 30 JANUARI 1933 tot en met 8 mei 1945 legden Duitsers en buitenlanders hun erva-ringen met het Derde Rijk vast in talloze ... »
 
 
 
 
 

Waarom Duitsland?
Waarom Duitsland?
In West-Duitsland voltrok zich na 1945 een wonder. In de luwte van het Wirtschaftswunder bloeide de democratie op. De Bondsrepubliek ontwikkelde zich tot een... »
 
 
 
 
 

Het wonder Bondsrepubliek in 20 portretten
Het wonder Bondsrepubliek in 20 portretten
Het wonder Bondsrepubliek in 20 portrettenFrits BotermanWillem MelchingSamenvattingDe Bondsrepubliek bestaat zestig jaar en op 9 november 2009 is het twintig... »
 
 
 
 
 

Modern Duitsland
Modern Duitsland
Duitsland kent een voorbeeldige democratie, het land heeft een succesvolle economie en het wordt gezien als de informele leider van de Europese Unie. Dat is ... »
 
 
 
 
 

Hitler
Hitler
Wie was Hitler? Wat waren zijn ideeën? Hoe kwam hij aan de macht? Waarom stond vrijwel het hele Duitse volk als één man en vrouw achter hem? In plaats van... »
 
 
 
 
 

De Eerste Wereldoorlog
De Eerste Wereldoorlog
Deel 1 uit een serie van vier hoorcolleges waarin vier Nederlandse tophistorici het aangrijpende verhaal vertellen van de Eerste wereldoorlog (1914-1918). Ee... »