Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Van het socialisme, de dingen die voorbij gaan
Van het socialisme, de dingen die voorbij gaan
De ddr is al vijfentwintig jaar geleden verdwenen, maar was nog nooit zo populair. Er verschijnen prachtige en goedbezochte films over de geschiedenis van de... »
 
 
 
 
 

De zelfdenker
De zelfdenker
Karel van het Reve was een van de belangrijkste en veelzijdigste publieke intellectuelen van het naoorlogse Nederland. Niet voor niets hoor je geregeld de ve... »
 
 
 
 
 

Modern Duitsland
Modern Duitsland
Duitsland kent een voorbeeldige democratie, het land heeft een succesvolle economie en het wordt gezien als de informele leider van de Europese Unie. Dat is ... »
 
 
 
 
 

Na de catastrofe
Na de catastrofe
De Eerste Wereldoorlog is de 'oercatastrofe' van de twintigste eeuw. Naast miljoenen doden en invaliden veroorzaakte de oorlog na 1918 in Europa grote politi... »
 
 
 
 
 

De Eerste Wereldoorlog
De Eerste Wereldoorlog
De eerste werkelijk totale oorlog, 'de oorlog om een eind aan alle oorlogen te maken' zoals de Eerste Wereldoorlog bekend werd, schokte de wereld door zijn o... »
 
 
 
 
 

Verboden boeken
Verboden boeken
Sinds de uitvinding van de boekdrukkunst zijn er altijd bepaalde boeken verboden geweest. Werken op het gebied van de wetenschap, filosofie, godsdienst, seks... »
 
 
 
 
 

De zelfdenker
De zelfdenker
Geregeld hoor je de verzuchting: 'Wat zou Karel van het Reve hiervan vinden?' Meer dan twintig jaar na zijn dood is zijn werk nog springlevend en een ijkpunt... »