Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Handreiking bevrijdings-pastoraat
Handreiking bevrijdings-pastoraat
Het woord 'bevrijdingspastoraat' kan heftige reacties oproepen, zowel positieve als negatieve. Deze handreiking bespreekt op een pastorale wijze de dilemma's... »
 
 
 
 
 

Alles komt goed
Alles komt goed
Laura belandt op het politiebureau omdat ze haar bejaarde vader heeft laten natregenen. Het begin van een bizarre week.Alles komt goed is een spannende, aang... »
 
 
 
 
 

Miniapolis
Miniapolis
‘Miniapolis’ is een roman waarin het kenmerkende universum van Rob van Essen zich weer op volle sterkte ontvouwt – vervreemdend maar altijd menselijk, ... »
 
 
 
 
 

Visser
Visser
Shortlist Libris Literatuur Prijs 2009Geschiedenisleraar Jacob Visser heeft een huis op een woonerf, een dochter die gaat trouwen en een vrouw die na de dood... »
 
 
 
 
 

Winter in Amerika
Winter in Amerika
In ‘Winter in Amerika’ van Rob van Essen heeft de hoogbejaarde schrijver Winter, de laatst overgeblevene van de Grote Vier, zich teruggetrokken in het oo... »
 
 
 
 
 

De goede zoon
De goede zoon
<p>Bekroond met de Libris Literatuur Prijs 2019.<p>Een meeslepend verslag van een tocht door een labyrint vol vreemde gebeurtenissen, maar ook een verrassend... »
 
 
 
 
 

Alleen de warme dagen waren echt
Alleen de warme dagen waren echt
Met ‘Alleen de warme dagen waren echt’ debuteert Rob van Essen als dichter. Elke overeenkomst met zijn romans en verhalenbundels berust op toeval, al is ... »
 
 
 
 
 

De goede zoon
De goede zoon
<p>Dwarsligger 683 is <em>De goede zoon</em> van Rob van Essen, een meeslepend verslag van een tocht door een labyrint vol vreemde gebeurtenissen, maar ook e... »
 
 
 
 
 

Zoenen en zegenen
Zoenen en zegenen
 »
 
 
 
 
 

Visser
Visser
Geschiedenisleraar Jacob Visser heeft een huis op een woonerf, een dochter die gaat trouwen en een vrouw die van hem is vervreemd. Wanneer hij tijdens een va... »