Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Reddend zwemmen
Reddend zwemmen
Reddend zwemmen vertelt het tragikomische verhaal van een even richtingloze als naamloze held, die op een dag de trein neemt, tijdens een noodstop uitstapt, ... »
 
 
 
 
 

Kind van de verzorgingsstaat
Kind van de verzorgingsstaat
‘Zoals een vis geen idee heeft wat water is, had ik geen idee van de verzorgingsstaat. Om wat al bestaat bij je geboorte hangt een zweem van eeuwigheid wan... »
 
 
 
 
 

Stervensuur
Stervensuur
In de afgelopen tien jaar heeft Anthos|Literaire Thrillers laten zien dat de grens tussen thrillers en literatuur een denkbeeldige is. Speciaal voor Stervens... »
 
 
 
 
 

Alleen de warme dagen waren echt
Alleen de warme dagen waren echt
Met ‘Alleen de warme dagen waren echt’ debuteert Rob van Essen als dichter. Elke overeenkomst met zijn romans en verhalenbundels berust op toeval, al is ... »
 
 
 
 
 

De goede zoon
De goede zoon
<p>Bekroond met de Libris Literatuur Prijs 2019.<p>Een meeslepend verslag van een tocht door een labyrint vol vreemde gebeurtenissen, maar ook een verrassend... »
 
 
 
 
 

De goede zoon
De goede zoon
'De goede zoon' van Rob van Essen is een meeslepend verslag van een tocht door een labyrint vol vreemde gebeurtenissen, maar ook een verrassend autobiografis... »
 
 
 
 
 

Alles komt goed
Alles komt goed
Laura belandt op het politiebureau omdat ze haar bejaarde vader heeft laten natregenen. Het is het begin van een bizarre week in 'Alles komt goed' van Rob va... »
 
 
 
 
 

Electriciteit
Electriciteit
Elektriciteit<br/>Rob van Essen<br/>Samenvatting<br/><br/>Een dichter die zijn vroegere leraar Nederlands het zwijgen wil opleggen, een man die na zijn zelfm... »
 
 
 
 
 

Miniapolis
Miniapolis
Miniapolis is een roman waarin het kenmerkende universum van Rob van Essen zich weer op volle sterkte ontvouwt – vervreemdend maar altijd menselijk, melanc... »
 
 
 
 
 

Miniapolis
Miniapolis
‘Miniapolis’ is een roman waarin het kenmerkende universum van Rob van Essen zich weer op volle sterkte ontvouwt – vervreemdend maar altijd menselijk, ... »