Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Een man met goede schoenen
Een man met goede schoenen
De verhalen uit ‘Een man met goede schoenen’ van Rob van Essen (winnaar Libris Literatuur Prijs 2019) spelen zich af in een wereld die veel weg heeft van... »
 
 
 
 
 

Hier wonen ook mensen
Hier wonen ook mensen
Ze zijn allemaal op zoek naar geluk, verlossing en verlichting, de personages in 'Hier wonen ook mensen', allen op hun eigen manier. Sommigen gaan op zoek na... »
 
 
 
 
 

De goede zoon
De goede zoon
<p>Bekroond met de Libris Literatuur Prijs 2019.<p>Een meeslepend verslag van een tocht door een labyrint vol vreemde gebeurtenissen, maar ook een verrassend... »
 
 
 
 
 

Zoenen en zegenen
Zoenen en zegenen
 »
 
 
 
 
 

Reddend zwemmen
Reddend zwemmen
<em>Reddend zwemmen</em> vertelt het tragikomische verhaal van een even richtinglozeals naamloze held, die op een dag de trein neemt, tijdens een noodstopuit... »
 
 
 
 
 

Miniapolis
Miniapolis
Miniapolis is een roman waarin het kenmerkende universum van Rob van Essen zich weer op volle sterkte ontvouwt – vervreemdend maar altijd menselijk, melanc... »
 
 
 
 
 

Miniapolis
Miniapolis
‘Miniapolis’ is een roman waarin het kenmerkende universum van Rob van Essen zich weer op volle sterkte ontvouwt – vervreemdend maar altijd menselijk, ... »
 
 
 
 
 

Handreiking bevrijdingspastoraat
Handreiking bevrijdingspastoraat
Het woord 'bevrijdingspastoraat' kan heftige reacties oproepen, zowel positieve als negatieve. Daarom heeft de Protestantse Kerk in Nederland een handreiking... »
 
 
 
 
 

Visser
Visser
‘Visser’ van Rob van Essen is een hartverscheurende roman over ironie, onmacht en onverwerkt verdriet. Geschiedenisleraar Jacob Visser heeft een huis op ... »