Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Kind van de verzorgingsstaat
Kind van de verzorgingsstaat
‘Zoals een vis geen idee heeft wat water is, had ik geen idee van de verzorgingsstaat. Om wat al bestaat bij je geboorte hangt een zweem van eeuwigheid wan... »
 
 
 
 
 

Visser
Visser
‘Visser’ van Rob van Essen is een hartverscheurende roman over ironie, onmacht en onverwerkt verdriet. Geschiedenisleraar Jacob Visser heeft een huis op ... »
 
 
 
 
 

Miniapolis
Miniapolis
‘Miniapolis’ is een roman waarin het kenmerkende universum van Rob van Essen zich weer op volle sterkte ontvouwt – vervreemdend maar altijd menselijk, ... »
 
 
 
 
 

Alles komt goed
Alles komt goed
Laura belandt op het politiebureau omdat ze haar bejaarde vader heeft laten natregenen. Het is het begin van een bizarre week in 'Alles komt goed' van Rob va... »
 
 
 
 
 

De goede zoon
De goede zoon
'De goede zoon' van Rob van Essen is een meeslepend verslag van een tocht door een labyrint vol vreemde gebeurtenissen, maar ook een verrassend autobiografis... »
 
 
 
 
 

Ik kom hier nog op terug
Ik kom hier nog op terug
<p>Journalist Rob Hollander wordt door een oud-studiegenoot uitgenodigd langs te komen in Los Angeles. Daar biedt deze Icks hem de mogelijkheid fouten uit he... »
 
 
 
 
 

Electriciteit
Electriciteit
Elektriciteit<br/>Rob van Essen<br/>Samenvatting<br/><br/>Een dichter die zijn vroegere leraar Nederlands het zwijgen wil opleggen, een man die na zijn zelfm... »
 
 
 
 
 

Februari
Februari
Deze reeks omvat twaalf maanden, twaalf boekjes, twaalf schrijvers. Ieder boekje nodigt je uit om anders naar de tijd van het jaar te kijken.<p><p><i>De Maan... »
 
 
 
 
 

De goede zoon
De goede zoon
<p>Bekroond met de Libris Literatuur Prijs 2019.<p>Een meeslepend verslag van een tocht door een labyrint vol vreemde gebeurtenissen, maar ook een verrassend... »