Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Bad Elements
Bad Elements
Chinese Rebels from LA to Beijing. Ian Buruma approaches China through the stories of its dissidents:... »
 
 
 
 
 

Luc Tuymans
Luc Tuymans
the reality of the lowest Rank, een visie op Centraal-Europa. Dit boek biedt een caleidoscopische visie op hedendaagse kunst uit... »
 
 
 
 
 

Tokio mon amour
Tokio mon amour
‘Tokio mon amour’ van Ian Buruma is het portret van de schrijver als jonge man en van Tokio, de stad die hem mede vormde. Toen Buruma in 1975 aankwam in ... »
 
 
 
 
 

Het circus van Max Beckmann en andere essays
Het circus van Max Beckmann en andere essays
Ian Buruma Het circus van Max Beckmann en andere essays<br/><br/>Scherpzinnige essays over kunst, politiek en maatschappij van de Erasmusprijswinnaar van 200... »
 
 
 
 
 

1945
1945
Hoe zet je een beschaving weer in elkaar?Van jongs af aan hoorde Ian Buruma de verhalen van zijn vader over `de oorlog . Er waren ernstiger verhalen, al was ... »
 
 
 
 
 

In de schaduw van het kwaad
In de schaduw van het kwaad
Vanaf het moment dat Ian Buruma als dertienjarige over de veroordeling van de beruchte SS-functionaris Adolf Eichmann las, heeft het kwaad als fenomeen hem n... »
 
 
 
 
 

Playing the Game
Playing the Game
 »
 
 
 
 
 

Slechte elementen
Slechte elementen
In 'Slechte elementen' beschouwt Ian Buruma China met de ogen van haar meest kritische zonen en dochters: de dissidenten en rebellen. Hoe kijken zij naar het... »
 
 
 
 
 

Na de moord in Amsterdam
Na de moord in Amsterdam
<p>In <em>Na de moord in Amsterdam</em> keert Ian Buruma zeventien jaar na de moord op Theo van Gogh terug naar de ‘plaats delict’ en vraagt zich af wat ... »
 
 
 
 
 

Anglomanie
Anglomanie
In Anglomanie schrijft Ian Buruma over de plaats die Engeland in Europa inneemt. Buruma is gefascineerd door alles wat Engels is of met Engeland te maken hee... »