Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Stadsliefde
Stadsliefde
Adriaan van Dis woonde ruim zeven jaar in Parijs en nog steeds voelt hij zich verbonden met die stad en probeert hij de helft van zijn tijd er door te brenge... »
 
 
 
 
 

Van Dis in Afrika
Van Dis in Afrika
Schrijverpresentator Adriaan van Dis reisde twee maanden lang door zuidelijk Afrika en ging op zoek naar parallellen en contrasten met de huidige WestEuropes... »
 
 
 
 
 

Tikkop
Tikkop
Tikkop vertelt de geschiedenis van twee blanke mannen - de Nederlander Mulder en de Zuid-Afrikaan Donald - die als student betrokken raken bij het internatio... »
 
 
 
 
 

Een barbaar in China
Een barbaar in China
Een barbaar in China - Adriaan van DisToen ik het meisje van de Shanghai Noodle, een eethuis in de Amsterdamse Molensteeg, vroeg: 'Hoe is China?' zei zij: 'V... »
 
 
 
 
 

Indische duinen
Indische duinen
Een jongen groeit op in een gezin met een Japans kampverleden. Het gezin vindt, eenmaal teruggekeerd uit het oude Indië, geen vrede in Nederland. Het vestig... »
 
 
 
 
 

Ik kom terug
Ik kom terug
'Ik kom terug' van Adriaan van Dis' is een tragikomedie over een moeder-zoonrelatie en het woeste leven van een vrouw die, na een lang leven van zwijgen en b... »
 
 
 
 
 

Familieziek
Familieziek
Onder dreiging van de Koude Oorlog wordt een jongen voor de toekomst klaargestoomd. Hij moet zich leren weren in een kwade wereld, en de Bom tikt, ook in hui... »
 
 
 
 
 

Beloofde land en In Afrika
Beloofde land en In Afrika
Naar aanleiding van de televisieserie Van Dis in Afrika, die dit najaar wordt uitgezonden, verschijnen in één bundel de twee klassieke reisboeken Het beloo... »
 
 
 
 
 

Beloofde land & In Afrika
Beloofde land & In Afrika
In Het beloofde land maakt Van Dis een ontdekkingstocht door de Karoo de verlaten hoogvlakte van ZuidAfrika waar blanke boeren al generaties worstelen met de... »
 
 
 
 
 

De wandelaar
De wandelaar
Een man krijgt bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. H... »