Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Stadsliefde
Stadsliefde
Adriaan van Dis woonde ruim zeven jaar in Parijs en nog steeds voelt hij zich verbonden met die stad en probeert hij de helft van zijn tijd er door te brenge... »
 
 
 
 
 

Van Dis in Afrika
Van Dis in Afrika
Schrijverpresentator Adriaan van Dis reisde twee maanden lang door zuidelijk Afrika en ging op zoek naar parallellen en contrasten met de huidige WestEuropes... »
 
 
 
 
 

Tikkop
Tikkop
Tikkop is een roman over verraad, maar ook over vriendschap en liefde voor een taal en een land. Het vertelt de geschiedenis van twee blanke mannen - de Nede... »
 
 
 
 
 

Een barbaar in China
Een barbaar in China
Toen ik het meisje van de Shanghai Noodle, een eethuis in de Amsterdamse Molensteeg, vroeg: ‘Hoe is China?’ zei zij: ‘Very big, China.’ Zij hielp mij bij... »
 
 
 
 
 

Indische duinen
Indische duinen
'Indische duinen', de voorloper van Ik kom terug, werd bekroond met de Gouden Uil en de voorganger van de ns Publieksprijs, de Trouw Publieksprijs voor het N... »
 
 
 
 
 

Ik kom terug
Ik kom terug
'Ik kom terug' van Adriaan van Dis' is een tragikomedie over een moeder-zoonrelatie en het woeste leven van een vrouw die, na een lang leven van zwijgen en b... »
 
 
 
 
 

Familieziek
Familieziek
Onder dreiging van de Koude Oorlog wordt een jongen voor een kwade toekomst klaargestoomd. Hij leert schrijven en de bom tikt boven tafel. De vader, een door... »
 
 
 
 
 

Beloofde land en In Afrika
Beloofde land en In Afrika
Naar aanleiding van de televisieserie Van Dis in Afrika, die dit najaar wordt uitgezonden, verschijnen in één bundel de twee klassieke reisboeken Het beloo... »
 
 
 
 
 

Beloofde land & In Afrika
Beloofde land & In Afrika
In Het beloofde land maakt Van Dis een ontdekkingstocht door de Karoo de verlaten hoogvlakte van ZuidAfrika waar blanke boeren al generaties worstelen met de... »
 
 
 
 
 

De wandelaar
De wandelaar
Een man krijgt bij een brand een hond in zijn schoot geworpen. Een hond die een andere wereld voor hem opent: die van vluchtelingen, illegalen en zwervers. H... »