Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Tikkop
Tikkop
Vriendschap, liefde voor een taal en een land, een verstikkend vissersdorp in Zuid-Afrika en het redden van een verslaafde jongenTIKKOP is een roman over ver... »
 
 
 
 
 

Hier is... Adriaan van Dis
Hier is... Adriaan van Dis
Hier isÂ… Adriaan van Dis is het legendarische Nederlandse praatprogramma waarin Adriaan van Dis beroemde buitenlandse en Nederlandse schrijvers ontving. Het... »
 
 
 
 
 

Zilver
Zilver
Zilver is een jongen die zijn ouders niet kent, alleen de strenge hand van de Juffrouw en later de kilte van een kostschool. Hij is nieuwsgierig, laat zich l... »
 
 
 
 
 

pakket Adriaan van Dis
pakket Adriaan van Dis
Pakket Adriaan Van Dis »
 
 
 
 
 

De Zuid-Afrika boeken
De Zuid-Afrika boeken
<p.De student Afrikaans werd de schrijver Adriaan van Dis, die in romans, losse verhalen en essays getuigt van de verscheurdheid van Zuid-Afrika, van zijn li... »
 
 
 
 
 

Land der letteren
Land der letteren
 »
 
 
 
 
 

Naar zachtheid en een warm omhelzen
Naar zachtheid en een warm omhelzen
Een negenjarige jongen wordt tijdens een inzinking van zijn door oorlogsherinneringen gekwelde vader opgevangen in het huis van zijn grootouders. Maar in dat... »
 
 
 
 
 

Ik kom terug
Ik kom terug
'Ik kom terug' van Adriaan van Dis' is een tragikomedie over een moeder-zoonrelatie en het woeste leven van een vrouw die, na een lang leven van zwijgen en b... »
 
 
 
 
 

Wonder
Wonder
Wat is dat toch met Bergen? Waarom trekt het dorp al bijna een eeuw lang toonaangevende kunstenaars? Er vinden bepalende ontmoetingen plaats tussen personen,... »
 
 
 
 
 

Tuin in de branding
Tuin in de branding
Even onder Amsterdam ligt het volkstuinencomplex Nieuw Vredelust. Een groepje schrijvers en journalisten, en een moleculair geneticus, leverden onder pseudon... »