Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Voetstampwijnen zijn tandknarswijnen
Voetstampwijnen zijn tandknarswijnen
Op 19 juni 2008 is het vijf jaar geleden dat Jean-Paul Franssens overleed: schilder, dichter, prozaschrijver, operaregisseur, gelegenheidszanger, levens- en ... »
 
 
 
 
 

Tonio
Tonio
Op de Eerste Pinksterdag van 2010 komt Tonio van der Heijden, het enig kind van A.F.Th. van der Heijden en Mirjam Rotenstreich, bij een verkeersongeval om he... »
 
 
 
 
 

Het Hof van Barmhartigheid
Het Hof van Barmhartigheid
In Het Hof van Barmhartigheid behandelt Albert Egberts het leven als een experiment in verwording en verloedering, met als doel de werkelijkheid van haar vli... »
 
 
 
 
 

Advocaat van de hanen
Advocaat van de hanen
A.F.Th. van der Heijden zag een bijfiguur uit De tandeloze tijd 3, mr. Ernst Quispel, uitgroeien tot hoofdpersoon van Advocaat van de hanen, en rangschikte h... »
 
 
 
 
 

De tandeloze tijd
De tandeloze tijd
 »
 
 
 
 
 

Engelenplaque
Engelenplaque
In 1966, het jaar waarin het eerste deel van de reeks Privé-domein verscheen, begon de veertienjarige Adri van der Heijden zijn eigen privédomein te ontgin... »
 
 
 
 
 

Het leven uit een dag
Het leven uit een dag
In de hemelse wereld waar Benny Wult en Gini Trades verliefd op elkaar worden, duurt een mensenleven maar een dag en is elke belangrijke gebeurtenis, zoals s... »
 
 
 
 
 

De gevarendriehoek
De gevarendriehoek
'De meest in het oog lopende kwaliteit van Van der Heijden is zeker in <i>De gevarendriehoek</i> zijn meeslepend verteltalent. De verschillende scènes zijn ... »
 
 
 
 
 

De helleveeg
De helleveeg
Van der Heijdens tragikomische roman is verfilmd, met Gouden Kalf-winnares Hadewych Minis.
<i>De helleveeg</i> vertelt over tante Tiny, die de vaste Van der ... »