Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Het leven uit een dag
Het leven uit een dag
In de hemelse wereld waar Benny Wult en Gini Trades verliefd op elkaar worden, duurt een mensenleven maar een dag en is elke belangrijke gebeurtenis, zoals s... »
 
 
 
 
 

Mooi doodliggen
Mooi doodliggen
<em>29 mei 2018</em>. Tijdens een tumultueuze vergadering van de VN Veiligheidsraad in New York, gewijd aan de MX17-ramp, wordt onder de aanwezige journalist... »
 
 
 
 
 

Een gondel in de Herengracht
Een gondel in de Herengracht
Een gondel in de Herengracht is een indrukwekkende en verrassende bundeling van vijf verhalen. Ze gaan in het kort over een merkwaardige decadente Engelse 'm... »
 
 
 
 
 

Gentse lente
Gentse lente
In een poging in zijn donkere hotelkamer de wc te vinden sluit de ik-figuur uit <i>Gentse lente</i> zich buiten. Zonder sleutel, en bovenal zonder kleren. In... »
 
 
 
 
 

Doodverf
Doodverf
Een beeldhouwer tast met zijn plastieken de grenzen van het hyperrealisme af. Hij wikkelt levende modellen in elastisch gipsverband, en legt in het stollende... »
 
 
 
 
 

De sandwich
De sandwich
Sandwich Een Requiem Geb »
 
 
 
 
 

Gevouwen woorden
Gevouwen woorden
Iedereen weet het: A.F.Th. van der Heijden van De tandeloze tijd wordt A.F.Th. wordt A.F.Th. van Homo duplex. Maar voor in februari 2002 Deel 1, Moeilijke vo... »
 
 
 
 
 

Mim
Mim
In A.F.Th. van der Heijdens romancyclus Homo duplex steekt de verteller, om aan een dagvaarding van de rechtbank van Los Angeles te ontkomen, een tinnen dege... »