Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Ik heb je nog veel te melden
Ik heb je nog veel te melden
de briefwisseling tussen Jean-Paul Franssens en A.F.Th. van der Heijden »
 
 
 
 
 

Uitverkoren
Uitverkoren
Met het voltooien van de requiemroman <i>Tonio</i> had A.F.Th. van der Heijden nog lang niet alles gezegd over zijn op 23 mei 2010 verongelukte zoon. De inte... »
 
 
 
 
 

Drijfzand koloniseren
Drijfzand koloniseren
In het Rotterdamse supporterscaf√© Zora's place wordt verhit gediscussieerd. Over Rimmer, de aanvoerder van de Erdam-hooligans, die met een honkbalknuppel zi... »
 
 
 
 
 

Tonio
Tonio
Op de Eerste Pinksterdag van 2010 komt Tonio van der Heijden, het enig kind van A.F.Th. van der Heijden en Mirjam Rotenstreich, bij een verkeersongeval om he... »
 
 
 
 
 

Het leven uit een dag
Het leven uit een dag
In de hemelse wereld waar Benny Wult en Gini Trades verliefd op elkaar worden, duurt een mensenleven maar een dag en is elke belangrijke gebeurtenis, zoals s... »
 
 
 
 
 

Vijf jaar vermist
Vijf jaar vermist
De grote schrijver over vertel- technieken in roman en film In 2008... »
 
 
 
 
 

De sandwich
De sandwich
Een jeugdliefde en een jeugdvriend van A.F.Th. van der Heijden stierven relatief kort na elkaar, de eerste door eigen hand, de laatste als gevolg van een biz... »
 
 
 
 
 

Gedichten Gods of de vergrijpstuiver
Gedichten Gods of de vergrijpstuiver
A.F.Th. van der Heijden studeerde min of meer tegelijk met Frans Kellendonk in Nijmegen. Hun pad kruiste met regelmaat, 'Frans deed het wat sneller dan ik, i... »
 
 
 
 
 

Groepsportret
Groepsportret
Hebt u net zo'n goed geheugen als A.F.Th. van der Heijden? Dan kunt u dit boekje terzijde legen. Maar ook de hartstochtelijke lezer van De tandeloze tijd zal... »