Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Een gondel in de Herengracht
Een gondel in de Herengracht
Vijfdelige verhalencyclus die het debuut vormt van Patrizio Canaponi, de aanvankelijke schrijversnaam van A.F.Th. van der Heijden. Een debuut waarmee hij onm... »
 
 
 
 
 

Engelenplaque
Engelenplaque
In 1966, het jaar waarin het eerste deel van de reeks PrivĂ©-domein verscheen, begon de veertienjarige Adri van der Heijden zijn eigen privĂ©domein te ontgin... »
 
 
 
 
 

Engelenplaque
Engelenplaque
We zien de schrijver aan het werk die als geen ander contemporaine auteur in zijn episch opgezette romancycli het levensgevoel van het hedendaagse tijdsgewri... »
 
 
 
 
 

De sandwich
De sandwich
Een jeugdliefde en een jeugdvriend van A.F.Th. van der Heijden stierven relatief kort na elkaar, de eerste door eigen hand, de laatste als gevolg van een biz... »
 
 
 
 
 

Mooi doodliggen
Mooi doodliggen
28 mei 2018. Tijdens een tumultueuze vergadering van de VN Veiligheidsraad in New York, gewijd aan de MX17-ramp, wordt onder de aanwezige journalisten het be... »
 
 
 
 
 

De requiems
De requiems
'De sandwich' gaat over een jeugdliefde en een jeugdvriend van Van der Heijden, die kort na elkaar stierven. De twee moesten elkaar goed gekend hebben, maar ... »
 
 
 
 
 

Die Movo-Tapes
Die Movo-Tapes
Die Movo-Tapes »
 
 
 
 
 

Groepsportret
Groepsportret
Het is maar weinig schrijvers gegeven om zoveel verhaallijnen, verspreid over de meer dan vierduizend pagina's die de romancyclus De tandelozetijd inmiddels ... »
 
 
 
 
 

Vijf jaar vermist
Vijf jaar vermist
De grote schrijver over vertel- technieken in roman en film In 2008... »
 
 
 
 
 

Tonio
Tonio
 »