Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Advocaat van de hanen
Advocaat van de hanen
A.F.Th. van der Heijden zag een bijfiguur uit De tandeloze tijd 3, mr.... »
 
 
 
 
 

Het hof van barmhartigheid
Het hof van barmhartigheid
In <i>Het Hof van Barmhartigheid</i> behandelt Albert Egberts het leven als een experiment in verwording en verloedering, met als doel de werkelijkheid van h... »
 
 
 
 
 

Die Movo-Tapes
Die Movo-Tapes
Die Movo-Tapes »
 
 
 
 
 

De gevarendriehoek
De gevarendriehoek
'De meest in het oog lopende kwaliteit van Van der Heijden is zeker in <i>De gevarendriehoek</i> zijn meeslepend verteltalent. De verschillende scènes zijn ... »
 
 
 
 
 

Engelenplaque
Engelenplaque
We zien de schrijver aan het werk die als geen ander contemporaine auteur in zijn episch opgezette romancycli het levensgevoel van het hedendaagse tijdsgewri... »
 
 
 
 
 

Uitdorsten
Uitdorsten
'Een half etmaal lag ze op de koude tegels, voordat een jonge buurvrouw haar zwakke kreten opving. Sindsdien joeg het huis, met z'n zuigende vloer, haar angs... »
 
 
 
 
 

De gouden stad (set)
De gouden stad (set)
Het verhaal met de opmerkelijke titel ‘De gouden stad – maar onder een andere titel (De verdwaalde kogel) (een duet)’ verscheen voor het eerst in 1978 ... »
 
 
 
 
 

Mooi doodliggen
Mooi doodliggen
28 mei 2018. Tijdens een tumultueuze vergadering van de VN Veiligheidsraad in New York, gewijd aan de MX17-ramp, wordt onder de aanwezige journalisten het be... »
 
 
 
 
 

Mooi doodliggen
Mooi doodliggen
<em>29 mei 2018</em>. Tijdens een tumultueuze vergadering van de VN Veiligheidsraad in New York, gewijd aan de MX17-ramp, wordt onder de aanwezige journalist... »