Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De gazellejongen
De gazellejongen
Het schrijversleven van A.F.Th. van der Heijden ving aan onder de nom de plume Patrizio Canaponi. Een zwierige naam voor een alter ego half Italiaans, `geb... »
 
 
 
 
 

Uitverkoren
Uitverkoren
Met het voltooien van de requiemroman <i>Tonio</i> had A.F.Th. van der Heijden nog lang niet alles gezegd over zijn op 23 mei 2010 verongelukte zoon. De inte... »
 
 
 
 
 

Het leven uit een dag
Het leven uit een dag
In de hemelse wereld waar Benny Wult en Gini Trades verliefd op elkaar worden, duurt een mensenleven maar een dag en is elke belangrijke gebeurtenis, zoals s... »
 
 
 
 
 

Mooi doodliggen
Mooi doodliggen
<em>29 mei 2018</em>. Tijdens een tumultueuze vergadering van de VN Veiligheidsraad in New York, gewijd aan de MX17-ramp, wordt onder de aanwezige journalist... »
 
 
 
 
 

Uitdorsten
Uitdorsten
‘Een half etmaal lag ze op de koude tegels, voordat een jonge buurvrouw haar zwakke kreten opving. Sindsdien joeg het huis, met z’n zuigende vloer, haar ... »
 
 
 
 
 

De gazellejongen
De gazellejongen
'Ik heb het grootste en belangrijkste deel van mijn jeugd in Holland... »
 
 
 
 
 

De requiems
De requiems
De sandwichEen jeugdliefde en een jeugdvriend van A.F.Th. van der Heijden stierven betrekkelijk kort na elkaar. De twee moesten elkaar goed gekend hebben, ma... »
 
 
 
 
 

Engelenplaque
Engelenplaque
We zien de schrijver aan het werk die als geen ander contemporaine auteur in zijn episch opgezette romancycli het levensgevoel van het hedendaagse tijdsgewri... »
 
 
 
 
 

De ochtendgave
De ochtendgave
Sara bouwt de Vrede op een vijandelijk hoofdkussen.  

Nijmegen, 10 juli 1672. Als in de vroege morgen na de eerste huwelijksnacht van Caspar en Sara de tr... »
 
 
 
 
 

Gevouwen woorden
Gevouwen woorden
Brieven Over De Grillen Van Het Vak »