Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Populaire boeken

 
» »
 Familieband
Familieband door D. Damsma
Annie Ferguson is een succesvol architect, heeft een mooi huis en een lieve vriend. Maar dan krijgt ze een telefoontje dat haar leven op z’n kop zet: haar zus i... »
 
 
 
 
 

Voor de troon wordt men niet ongestraft geboren
Voor de troon wordt men niet ongestraft geboren door D. Hermans
De veelbesproken bundel ooggetuigenverslagen over Willem i ii en iii die leidde tot de televisieserie De Troon. Met een terugblik op de ophef die ontstond na de... »
 
 
 
 
 

Een kleine geschiedenis van Amsterdam
Een kleine geschiedenis van Amsterdam door Geert Mak
In de klassieker <i>Een kleine geschiedenis van Amsterdam</i> beschrijft Geert Mak op uiterst toegankelijke wijze de historie van Amsterdam. Aan de hand van personen, gebouwen, dagboeken, schilderijen en foto's biedt hij een caleidoscoop van mini-geschiedenissen, die telkens in een breder perspectief worden geplaatst. »
 
 
 
 
 

Leila
Leila door A. Cavelius & L. Sisic
waargebeurd oorlogmisdaden

burgeroorlog Joegoslavie »
 
 
 
 
 

Orgelman
Orgelman door Mark Schaevers
 »
 
 
 
 
 

De laatste vlucht
De laatste vlucht door E. Vanackere
19431945. De twintigste eeuw beleeft zijn donkerste uren. Terwijl de aarde schudt van de bommen is de hemel het toneel van verbeten gevechten. Hoog in de lucht boven de wolken draaien de vliegtuigen om elkaar heen binden mannen de strijd aan en kruist het lot hun vlucht. »
 
 
 
 
 

De Nazi's
De Nazi's door Laurence Rees
‘Rees raakt de kern van een van de meest onrustbarende en onvoorstelbare periodes in Duitsland van voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog.’ – NEW YORK DAI... »
 
 
 
 
 

Soldaat van Oranje
Soldaat van Oranje door Erik Hazelhoff Roelfzema
Soldaat van Oranje is niet alleen een spannend verhaal maar ook een historisch document over de Tweede Wereldoorlog. Prins Bernhard schreef ooit over dit boek: ‘Ik ben erbij geweest, en zo was het.’ Soldaat van Oranje is een van de beroemdste boeken over de Tweede Wereldoorlog. »
 
 
 
 
 

Cruciale keuzes
Cruciale keuzes door Hillary Rodham Clinton
Hillary Rodham Clinton doet van binnenuit verslag over de crises, keuzes en catastrofes die ze heeft meegemaakt in de vier jaar waarin ze minister van Buitenlan... »
 
 
 
 
 

Nederland in twaalf moorden
Nederland in twaalf moorden door Bas Blokker, Jan Blokker & Jan Jr. Blokker
Niets zo veranderlijk als onze identiteitVeel Nederlanders denken, of hopen, of horen dat ze deel zijn van een volk dat altijd tolerant, nuchter en gastvrij is ... »