Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Lege handen lege buik

- Lege handen lege buik
 
 
 
 
 
(4)

"Ik hoop dus dat dit boek de weg vindt naar een groot lezerspubliek. Lotgenoten kunnen er steun uit halen. Familieleden en vrienden kunnen er in lezen dat een luisterend oor, een schouder om op te steunen, dat dat soort simpele dingen het enige zijn dat je in het begin kunt bieden. Dat je niet moet schrikken van tranen. Dat je niet moet proberen te troosten omdat je het verdriet daarmee vrijwel altijd bagatelliseert. In de eerste fase van rouw is daar geen ruimte voor. Gewoon de neutrale vraag stellen ‘Hoe gaat het vandaag?’ en dan openstaan voor het antwoord. Het ene moment wil iemand wel graag over haar of zijn verdriet praten, het andere moment is er meer behoefte aan een oppervlakkiger gesprekje over het hier en nu."
Meer lezen? Lees de hele bespreking hier: http://mariekevisserblog.wordpress.com/2016/04/16/gelezen-lege-handen-lege-buik-annegriet-wijchers/

Meer recensies