Boek
De laatste jaren mag de integrale horecawetgeving zich in toenemende belangstelling verheugen. Dat is ook logisch, want deze regelgeving raakt het openbare leven en heeft vaak direct invloed op het woon-en leefklimaat, de openbare orde en veiligheid. Het ministerie van Binnenlandse Zaken noemt veiligheid als belangrijkste aandachtspunt bij de plannen voor de toekomst.
Horecaregels zijn te vinden in diverse gemeentelijke verordeningen, beleidsdocumenten en wetten. De gemeentelijke en nationale wetgeving staan weliswaar op zichzelf, maar zijn ook onlosmakelijk met elkaar verboden, vaak bewegend in het politieke krachtenveld. Dat maakt het toepassen van deze horecaregelgeving in de dagelijkse praktijk er niet gemakkelijker op.
Als de toepasselijke wetgeving niet of niet goed wordt toegepast, als dwarsverbanden niet worden gelegd of niet worden onderkend, kan dit direct beleidsmatige, juridische of politieke consequenties met zich meebrengen of directe schade aan derden veroorzaken. Het vraagt dus om specifieke kennis, ervaring en deskundigheid om werkzaamheden op dit vakgebied op een juiste wijze te kunnen uitvoeren.
Daarbij moet niet alleen kennis bestaan van de toepasselijke regelgeving, maar moet ook volkomen duidelijk zijn hoe deze regelgelgeving dan vervolgens in de praktijk moet of kan worden toegepast.
In dit wordt daarom niet alleen uitgebreid aandacht besteed aan de inhoud van en de toelichting op de Drank en Horecawet, de Wet op de kansspelen, de APV (exploitatievergunningen, terrassen, incidentele en collectieve festiviteiten, relatie met bestemmingsplannen en milieuwetgeving), de wet Bibob, de Opiumwet (onder meer in relatie tot coffeeshops), de beoordeling van het loevensgedrag en de wijze van handhaven van de regelgeving, maar wordt ook uitgebreid stilgestaan bij de toepassing en uitvoering daarvan in de dagelijkse praktijk, de onderlinge samenhang en mogelijke knelpunten in die uitvoering.
Het geheel wordt ondersteund met vele praktijkvoorbeelden, schema’s, handreikingen, tabellen, checklisten en ondersteunende tekeningen.
De combinatie van theorie, integraliteit en praktische toepassing maakt dit boek uniek op het vakgebied.
Daarom is het ook een `must’ voor iedereen die dagelijks werkzaam is met of in de horeca. «
Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »
Er zijn nog geen recensies voor dit boek.