Boek
Het nieuwe kookboek viert zijn 60e verjaardag!
In 1948 voor het eerst uitgegeven en nog steeds een rots in de branding voor iedere kok. Met bijna 1500 recepten, productinformatie en duidelijke uitleg bij bereidingstechnieken is Het nieuwe kookboek een onmisbaar onderdeel van iedere keuken. Het nieuwe kookboek verscheen voor het eerst in 1948 als Neerlands kookboek. Inmiddels is het boek al een aantal keren volledig herzien en aan de moderne kook- en eetgewoonten aangepast. Nu 60 jaar later verschijnt het weer met het originele omslag!
De auteurs van toen
Mevr. H.H.F. Henderson was in 1948 de directrice van de Vakschool voor Meisjes te Leiden.
Mevr. H. Toors was destijds lerares aan de Rotterdamsche Huishoudschool, en heeft nog bij elke herziening sindsdien haar medewerking verleend.
Mevr. H.M. Callenbach was directrice aan de Amsterdamsche Huishoudschool.
Aan de herzieningen hebben meegewerkt
Mevr. I.J. Ebbelink-Bosch, docente Huishoudkunde te Rotterdam, en Mevr. C. Thijssen, culinair auteur. «
Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »
Er zijn nog geen recensies voor dit boek.