Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Recensies van Gebroken glas door L. Feijten

Gebroken glas is 3 keer gerecenseerd. De gemiddelde score is 4.0. Het boek is 5 keer gelezen.
Anoniem
- Gebroken glas
 
 
 
 
 
(4)

De winter van 1938 is de koudste sinds mensenheugenis in Pope County, Kentucky. Met haar kwakkelende kruidenierswinkel verdient Olivia Cross net genoeg om voor haar kleinzoon Will'm en haar gestoorde moeder Ida te zorgen. Maar kou en armoede maken het leven zwaar. Olivia droomt van een beter leven, het liefst met haar grote liefde van vijfentwintig jaar geleden Wing Harris.
Haar droom wordt wreed verstoord wanneer iemand de wolven opgjaagt die door Olivia's overgrootvader zijn uitgezet. Olivia realiseert zich dat het iets met haar verleden te maken heeft, een verleden dat ze kent noch begrijpt.
De trotse Olivia besluit de strijd aan te gaan met haar moeder en dochter, met haar buren en de wolvenjagers van Big Foley Mountain. Maar ze veroorzaakt een conflict dat de hele gemeenschap op haar grondvesten doet schuddden, en dat haar eigen leven radicaal verandert.

Gebroken glas is een schrijnend relaas over armoede en rassendiscriminatie. De personages en de setting zijn levensecht weergegeven, deze schrijfster weet je wel te raken met haar zinsbouw. Door de korte hoofdstukken leest het verhaal vlot, en je gaat mee op zoek naar de wolvenmoordenaar. Sommige vinden dit boek een misdaadverhaal, maar voor mij heeft het toch een tikkeltje meer. Maar ik moet toegeven, het plot is geweldig. Echt wel een goed debuut van deze schrijfster.

- Gebroken glas
 
 
 
 
 
(4)

Uitgelezen: Gebroken glas van Carolyn D Walls. Wat een schitterend boek. Zogauw je begint te lezen, dan proef je verdriet, armoede, onderdrukking, discriminatie en leef je mee met Olivia, die haar leven leeft. En probeert te overleven, en voor wie de waarheid hard aankomt.
Een heel meeslepende roman.

- Gebroken glas
 
 
 
 
 
(5)

Wat een prachtig boek zeg.
Het begint als een meeslepende roman
waarin je jezelf in het arme Kentucky van
1938 waant met liefde, haat, vriendschap
en discriminatie.
Het boek eindigt spannender en realistischer
dan alle thrillers die ik ooit las.
Gewoon een aanrader dus dit debuut van Carolyn D. Wall.