Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Recensies van Galgenveld door Isa Maron

Galgenveld is 4 keer gerecenseerd. De gemiddelde score is 3.0. Het boek is 12 keer gelezen.
Anoniem
- Galgenveld
 
 
 
 
 
(2)

Heb dit boek na een bladzijde of 10 aan de kant gelegd. Alhoewel ik normaal gesproken houd van de schrijfstijl van Isa Maron, kon dit boek mij niet boeien. Het gaat teveel over het politie-onderzoek en daar hou ik niet zo van. Kwestie van smaak denk ik.

- Galgenveld
 
 
 
 
 
(5)

Zie voor de inhoud hierboven. Ik heb het boek voor mijn doen heel vlug uitgelezen. Het leest lekker weg en ik zie in Kyra en de dochter van rechercheur Maud Mertens veel terug van mijn eigen tienerdochters. Ik hoop alleen dat ze nooit in zulke omstandigheden terecht zullen komen. Geweldige plots. Ga binnenkort gauw aan deel 2 beginnen, want je wilt weten of Kyra haar zus gaat vinden en hoe ze het gaat doen op de Hogeschool. Ik begrijp dat er zelfs een deel 4 aan gaat komen, dus werk aan de winkel voor mij. Maar als de volgende delen net zo goed zijn is dat geen straf.

- Galgenveld
 
 
 
 
 
(4)

Kyra is een van de hoofdpersonen in dit boek.
Ik was meteen weg van dit ondernemend persoontje, dat zoveel meegemaakt heeft en nog steeds een eigen plekje moet vinden binnen het gezin.
Isa Maron heeft een prettige schrijfstijl. Ik vond het heel vertrouwd wat ik las, ondanks het feit dat ik eerder nog niets van haar gelezen heb.
De verwikkelingen zitten goed verstopt in de verhaallijn. Er wordt niets verklapt.
Het enige minpuntje is de manier waarop de rechercheur met Kyra omgaat. Dat is een beetje ongeloofwaardig in mijn ogen.

De uiteindelijke ontknoping was wel een verrassing omdat we over deze persoon niet zoveel wisten. Ook de kaart van de zus aan de familie was een verrassing. Hier dacht ik meteen aan de cover: zou de boot gezonken zijn?
Ik vond het een boeiend verhaal en dat bleef ook zo gedurende de hele tijd dat ik het boek las.
Ook hoe Kyra blijft zoeken naar het dagboek van haar verdwenen zus. Het blijft de spanning er in houden.

Als lezer slaak je een diepe zucht van opluchting wanneer je de laatste zin leest. Want je weet dan dat er meer gaat komen over deze Kyra:
'Wat ik nog niet verteld heb', zegt Kyra zacht, 'is dat ik me ingeschreven heb voor forensische recherche. Na de zomer start ik aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik zal haar vinden, mam. Wat er ook gebeurt, ik ga mijn zus vinden'.

Iets om naar uit te kijken.

Graag gelezen!
Op de Crimezone leesclub gaf ik dit boek een waardering van 9 punten.
Dat worden hier 4,5 sterren. Afgerond 4 ****

- Galgenveld
 
 
 
 
 
(4)

Galgenveld is deel één van "De Noordzeemoorden" serie. Deze thriller is een genot om te lezen, geen moeilijke theorieën, maar lekker leesbaar. Er is een seriemoordenaar aan het werk. Deze martelt en vermoordt later zijn slachtoffers, houdt lichaamsdelen achter als trofeeën. Zijn motief: wraak
Kyra , geïnteresseerd in de live moord, is als één van de eerste aanwezig bij het lijk. Ze filmt het met haar mobieltje om zo later terug te kunnen kijken voor details van de moord. Tijdens het filmen blijkt dat ze het slachtoffer kent, een kunst docent van haar school, die erg populair is bij de meiden.
Maud Mertens, de verantwoordelijke rechercheur, gaat aan de slag om de moordenaar te achterhalen, hierbij stuit ze regelmatig op Kyra, die haar eigen onderzoek doet. Een tweede lijk wordt gevonden. Goed weergegeven feiten, leuke personages maken dit tot een lekkere thriller.
Kyra onderzoekt niet alleen de moorden, maar ook de verdwijning van haar oudere zusje 4 jaar geleden.
In apart gedrukte gedeelte wordt het verhaal verteld van de verdwenen Sarina die teruggevonden wordt, en in een speciaal ziekenhuis wordt behandeld.
Dit gedeelte eindigt met een open plot, dus ik hoop dat deel twee van deze serie hier weer mee verder gaat.