Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Het dwaallicht
Het dwaallicht
De laatste jaren is Het Dwaallicht hard op weg een van Willem Elsschots populairste novellen te worden. Er wordt veelvuldig over geschreven en de Dwaallichtw... »
 
 
 
 
 

Lijmen / Het been
Lijmen / Het been
‘Nu ja, lijmen. De mensen bepraten en dan doen tekenen. En als zij getekend hebben, krijgen zij het ook werkelijk thuis.’ Boorman, de hoofdpersoon uit Lijm... »
 
 
 
 
 

De Verlossing
De Verlossing
 »
 
 
 
 
 

Kaas
Kaas
Na de dood van zijn moeder wil Frans Laarmans een nieuw leven beginnen. Hij meldt zich ziek en begint een agentschap in Edammer kazen. Alle onderdelen van he... »
 
 
 
 
 

Een ontgoocheling
Een ontgoocheling
EEN ONTGOOCHELING is het tweede deel van het Volledig werk van Willem Elsschot 18821960 in een kritische leeseditie bezorgd door het Constantijn Huygens Inst... »
 
 
 
 
 

Villa des Roses
Villa des Roses
Elsschots debuutroman (1913) beschrijft de bewoners van een derderangs familiepension in Parijs. In interviews benadrukte Elsschot maar al te graag het autob... »
 
 
 
 
 

Dwaallicht
Dwaallicht
met stadswandeling van Eric Rinckhout. »
 
 
 
 
 

Verzen
Verzen
 »
 
 
 
 
 

Een ontgoocheling & Het dwaallicht
Een ontgoocheling & Het dwaallicht
Een ontgoocheling zou ook wel 'Twee ontgoochelingen' kunnen heten: De Keizer ziet niet alleen zijn zoon mislukken op de middelbare school, hij is zelf ook ee... »