Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De moeder de vrouw
De moeder de vrouw
Moederschap in al zijn verschijningsvormen speelt een nadrukkelijke rol in het werk van Renate Dorrestein. <em>De moeder de vrouw</em> bevat twee van haar su... »
 
 
 
 
 

De blokkade
De blokkade
In De blokkade onderzoekt Renate Dorrestein op nietsontziende wijze oorzaken en gevolgen van een writer's block. Na haar lovend ontvangen roman De stiefmoede... »
 
 
 
 
 

Pas goed op jezelf
Pas goed op jezelf
"Zonder dader geen slachtoffer. Maar ook: zonder slachtoffer geen dader. Tussen die twee bestaat een sinister, onontkoombaar bondgenootschap, gesmeed door he... »
 
 
 
 
 

Reddende engel
Reddende engel
<p>Een jonge vrouw komt door een noodlottig ongeval op een boerderij om het leven. Twee jaar later arriveert de verteller van dit verhaal op de plek des onhe... »
 
 
 
 
 

Het hemelse gerecht
Het hemelse gerecht
Twee zusters, één man. Verder doen Ange en Irthe wat vrouwen sinds de dageraad der schepping doen: zij zorgen ervoor dat de mens kan eten. In hun restauran... »
 
 
 
 
 

Liever horen we onszelf
Liever horen we onszelf
Terwijl hij tegen me praatte, zag ik voor me hoe we samen in een Italiaanse fontein sprongen. Ik zag een bed vol croissantkruimels. Zijn sneakers onder mijn ... »
 
 
 
 
 

Dagelijks werk
Dagelijks werk
<p>Dwarsligger 652 is <em>Dagelijks werk</em>, de literaire autobiografie van Renate Dorrestein.</p><p>Renate Dorrestein is niet alleen de auteur van tiental... »
 
 
 
 
 

Echt sexy
Echt sexy
Wanneer haar beste vriendinnetje op een dag spoorloos verdwijnt, begint de dertienjarige Fiebie Koolveld aan een lange zwerftocht door de stad, in de hoop ha... »
 
 
 
 
 

Is er hoop
Is er hoop
Al heeft Igor niet het verstand van een Nobelprijswinnaar, zelf vindt hij dat hij het beter heeft getroffen dan de meeste mensen. Overdag monteert hij stacar... »
 
 
 
 
 

De stiefmoeder
De stiefmoeder
‘Een relatiegeschenkje,’ had Claire altijd uitgestreken gezegd als iemand vragend van de frêle dreumes naar haar keek. ‘Ik heb haar van mijn man cadeau g... »