Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Wederzijds
Wederzijds
Overlast in de buurt, leuk is het niet. Vandalen bekladden muren met graffiti, buren maken na middernacht enorme herrie en kun¬stenaars steken op een school... »
 
 
 
 
 

Zwembad
Zwembad
Wat onschuldig begint met een ontmoeting tussen twee mensen die op weg zijn naar een zwembad, loopt uit op een beklemmende zoektocht in de kleedruimtes, de b... »
 
 
 
 
 

De toetssteen
De toetssteen
Kees ’t Hart en Maarten ’t Hart – geen familie, wel leeftijdsgenoten – vonden elkaar in een uitvoerige en hoogstpersoonlijke briefwisseling over Simo... »
 
 
 
 
 

Vitrines
Vitrines
Wie zegt dat in deze verhalen alles kan, heeft het mis: er zijn duidelijk grenzen en kaders aanwezig waarbinnen alles gebeurt - de titel van het boek wijst a... »
 
 
 
 
 

Fries voor elfstedenrijders
Fries voor elfstedenrijders
Nico van der Zee, Kees 't Hart, 1986 <br/><br/>Wat zeg je eigenlijk in het Fries wanneer<br/>iemand je voorbijschaatst? En hoe vraag je de weg?<br/>Hoogste t... »
 
 
 
 
 

Ter navolging
Ter navolging
De jonge, ambitieuze onderzoeker Vincent Gorter ontdekt dat hij de laatste mannelijke nazaat is van de achttiende eeuwse schrijfsters Betje Wolff en Aagje De... »
 
 
 
 
 

Wederzijds
Wederzijds
Overlast in de buurt, leuk is het niet. Vandalen bekladden muren met graffiti, buren maken herrie na middernacht. Wat doe je ertegen? Niet veel, want de poli... »
 
 
 
 
 

Het gelukkige schrijven
Het gelukkige schrijven
Volgens Kees 't Hart is literatuur de meest gekunstelde kunstvorm die er is. Alles in literatuur is nep, constructie, leugen, illusie, veredelde roddelpraat ... »
 
 
 
 
 

Blauw Curacao
Blauw Curacao
De hoofdpersoon in deze roman logeert met zijn moeder in het huis van haar vriendin. Op zolder doet hij allerlei ontdekkingen. Hij vindt er in een kist een p... »