Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Het beeld van Goethe
Het beeld van Goethe
Een medewerker van de Universiteit van Franeker raakt in 1808 betrokken bij het plan een Eremonument op te richten voor de Universiteit. Hij werkt samen met ... »
 
 
 
 
 

Krokodil van Manhattan
Krokodil van Manhattan
Kees 't Hart, als beleidsmedewerker verbonden aan een hogeschool, reist naar New York om daar het Amerikaanse theateronderwijs te bestuderen. Hij maakt er ke... »
 
 
 
 
 

De ziekte van de bewondering
De ziekte van de bewondering
Nederlanders staan niet bekend om hun grote vermogen tot bewondering. In ons land gelden de wetten van het maaiveld. Maar niet voor Kees 't Hart. Hij vereert... »
 
 
 
 
 

Engelvisje en andere verhalen
Engelvisje en andere verhalen
In Engelvisje en andere verhalen neemt Kees t Hart ons onder andere mee naar de wereld van het showworstelen, de ex-echtgenote van David Lynch, de nu vrijwe... »
 
 
 
 
 

Pleidooi voor pulp
Pleidooi voor pulp
Een wapen tegen de ontlezingJe ziet ze nog liggen in de supermarkt: de Bouquetreeksboekjes, damesromannetjes, pulpboekjes, of hoe je ze wilt noemen. Met mooi... »
 
 
 
 
 

Als een zwerfkei
Als een zwerfkei
'Like a Rolling Stone', in 1965 voor het eerst door Bob Dylan gezongen op zijn lp Highway 61 Revisited, is nog altijd een mijlpaal in zijn almaar uitdijende ... »
 
 
 
 
 

De geschiedenis van een boek (set)
De geschiedenis van een boek (set)
Boeken; het zijn soms net mensen. In dit verhaal van schrijver en criticus Kees ’t Hart (Den Haag, 1944) beleeft een boek een (platonische) liefde met een ... »
 
 
 
 
 

Wederzijds
Wederzijds
Overlast in de buurt, leuk is het niet. Vandalen bekladden muren met graffiti, buren maken na middernacht enorme herrie en kun¬stenaars steken op een school... »
 
 
 
 
 

Vitrines
Vitrines
Wie zegt dat in deze verhalen alles kan, heeft het mis: er zijn duidelijk grenzen en kaders aanwezig waarbinnen alles gebeurt - de titel van het boek wijst a... »