Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De kunst van het schrijven
De kunst van het schrijven
Hoe komt het dat iedereen kan leren schrijven, maar het slechts weinigen gegeven is een roman van wereldklasse te maken? In de kunst van het schrijven geeft ... »
 
 
 
 
 

De toetssteen
De toetssteen
Kees ’t Hart en Maarten ’t Hart – geen familie, wel leeftijdsgenoten – vonden elkaar in een uitvoerige en hoogstpersoonlijke briefwisseling over Simo... »
 
 
 
 
 

De ziekte van Weimar
De ziekte van Weimar
Aan de Academie van Franeker komt in 1807 geld vrij voor de oprichting van een monument ter ere van de nieuwe wetenschap en maatschappij. Men is diep onder d... »
 
 
 
 
 

Fries voor elfstedenrijders
Fries voor elfstedenrijders
Nico van der Zee, Kees 't Hart, 1986 <br/><br/>Wat zeg je eigenlijk in het Fries wanneer<br/>iemand je voorbijschaatst? En hoe vraag je de weg?<br/>Hoogste t... »
 
 
 
 
 

Als een zwerfkei
Als een zwerfkei
‘Like a Rolling Stone’, in 1965 voor het eerst door Bob Dylan gezongen op zijn lp Highway 61 Revisited, is nog altijd een mijlpaal in zijn almaar uitdije... »
 
 
 
 
 

Victorien, ik hou van je
Victorien, ik hou van je
In <em>VICTORIEN, ik hou van je</em> verplaatst Kees ’t Hart ons onder meer naar een eindexamenfeest in Nijmegen in de jaren tachtig en naar de wereld van ... »
 
 
 
 
 

Teatro olimpico
Teatro olimpico
Twee Haagse theatermakers worden uitgenodigd om een toneelstuk te produceren voor het fameuze Teatro Olimpico in Vicenza. Het zal daar worden opgevoerd in he... »
 
 
 
 
 

De ziekte van de bewondering
De ziekte van de bewondering
Nederlanders staan niet bekend om hun grote vermogen tot bewondering. In ons land gelden de wetten van het maaiveld. Maar niet voor Kees 't Hart. Hij vereert... »