Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De rechtvaardigen
De rechtvaardigen
Deze exclusieve uitgave bevat de twee eerste hoofdstukken van De rechtvaardigen, het nieuwe boek van Jan Brokken dat najaar 2018 verschijnt.Aan het begin van... »
 
 
 
 
 

Met liefde
Met liefde
 »
 
 
 
 
 

De ontdekking van Holland
De ontdekking van Holland
Achter de eenvoudige witte vitrages van het Volendamse Hotel Spaander ligt de kiem van een cruciale periode in de Nederlandse kunstgeschiedenis. De gastvrijh... »
 
 
 
 
 

De Kozakkentuin
De Kozakkentuin
In 'De Kozakkentuin' beschrijft Jan Brokken de bijzondere vriendschap tussen Alexander von Wrangel en Fjodor Michajlovitsj Dostojevski ten tijde van de turbu... »
 
 
 
 
 

Blok
Blok
Blok vertelt het verhaal van Huib Blok, een Rotterdamse boekhandelaar in de twintigste eeuw. Een hardwerkende man die veel tegenslag te verduren heeft, zowel... »
 
 
 
 
 

Feininger voorbij
Feininger voorbij
Jan Brokken Feininger voorbijVerrukkelijke novelle over de confrontatie tussen Oost en WestTwee tegenpolen: Zane komt uit de Nieuwe Wereld (Phoenix, Arizona)... »
 
 
 
 
 

Bergamo: de dood van Donizetti
Bergamo: de dood van Donizetti
In Bergamo: de dood van Donizetti is Jan Brokken je gids door Bergamo, volgens Stendhal ‘de mooiste stad van Italië’. Het is de stad van componist Gaeta... »
 
 
 
 
 

Baltische zielen
Baltische zielen
In ‘Baltische zielen’ schetst schrijver Jan Brokken aan de hand van uiteenlopende levensverhalen de woelige historie van Letland, Estland en Litouwen. He... »
 
 
 
 
 

Stedevaart
Stedevaart
Jan Brokken dompelt je onder in de geschiedenis, de verhalen en de cultuur van steden als Bologna, Parijs, Praag, Bilbao en meer. Met zijn bevlogen vertelkun... »
 
 
 
 
 

De vergelding
De vergelding
Jan Brokken groeide op in Rhoon, een Zuid-Hollands dorp dat sinds de oorlog een geheim met zich meedraagt. Door sabotage vindt in 1944 een Duitse soldaat de ... »