Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

In het huis van de dichter
In het huis van de dichter
Youri Egorov gold als de dichter onder de Russische meesterpianisten. Op tweeëntwintigjarige leeftijd ontvluchtte hij de Sovjet-Unie en vestigde zich in Ams... »
 
 
 
 
 

De provincie
De provincie
Als hij te horen krijgt dat zijn vroegere vriendin op een gruwelijke wijze is vermoord, gaat de hoofdpersoon terug naar zijn geboortestreek. Het verleden her... »
 
 
 
 
 

De wil en de weg
De wil en de weg
Goede verhalen zijn spannend, boeiend en fascinerend. Maar hoe bereik je dat? Jan Brokken laat dat in 'De wil en de weg' op een meeslepende manier zien. Hij ... »
 
 
 
 
 

De rechtvaardigen
De rechtvaardigen
Deze exclusieve uitgave bevat de twee eerste hoofdstukken van De rechtvaardigen, het nieuwe boek van Jan Brokken dat najaar 2018 verschijnt.Aan het begin van... »
 
 
 
 
 

De droevige kampioen
De droevige kampioen
‘De droevige kampioen’ van Jan Brokken verschijnt in heruitgave. Dit boek vertelt de uitzonderlijke levensgeschiedenis van Riki Marchena, de Nietzsche le... »
 
 
 
 
 

Berlijn: honderden, duizenden kilometers geschiedenis
Berlijn: honderden, duizenden kilometers geschiedenis
In Berlijn: honderden, duizenden kilometers geschiedenis is Jan Brokken je gids door Berlijn, de stad van schrijver Günter Grass, waar de geschiedenis van d... »
 
 
 
 
 

De kampschilders
De kampschilders
In ‘De Kampschilders’ vertelt Jan Brokken het verhaal van Willem en Maria Hofker en Rudolf Bonnet, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in hetzelfde jappen... »
 
 
 
 
 

De gloed van Sint-Petersburg
De gloed van Sint-Petersburg
De gloed van Sint Petersburg van Jan Brokken is onmiskenbaar zijn mooiste boek. Zijn wandelingen door de stad roepen de geest op van dichters en dissidenten,... »
 
 
 
 
 

Het ballingenhotel
Het ballingenhotel
Dat Jan Brokken een innige band heeft met het Russische werd al heel duidelijk uit zijn boek ‘De Kozakkentuin’. In ‘Het ballingenhotel’ zijn twee ver... »