Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

De rechtvaardigen
De rechtvaardigen
Deze exclusieve uitgave bevat de twee eerste hoofdstukken van De rechtvaardigen, het nieuwe boek van Jan Brokken dat najaar 2018 verschijnt.Aan het begin van... »
 
 
 
 
 

De gloed van Sint-Petersburg
De gloed van Sint-Petersburg
De gloed van Sint Petersburg van Jan Brokken is onmiskenbaar zijn mooiste boek. Zijn wandelingen door de stad roepen de geest op van dichters en dissidenten,... »
 
 
 
 
 

Een verhaal brengt een verhaal voort
Een verhaal brengt een verhaal voort
<p>In Leven vanuit je zintuigen & In een kiem, De Gouden Ganzenveer uitgave 2023, staan twee verhalen naast elkaar. Het verhaal van Jan Brokken kreeg de tite... »
 
 
 
 
 

De vergelding
De vergelding
Jan Brokken groeide op in Rhoon, een Zuid-Hollands dorp dat sinds de oorlog een geheim met zich meedraagt. Door sabotage vindt in 1944 een Duitse soldaat de ... »
 
 
 
 
 

Bologna: de stad van Morandi
Bologna: de stad van Morandi
In Bologna: de stad van Morandi is Jan Brokken je gids door Bologna, de stad van schilder Giorgio Morandi. De stad ‘met duizenden eendere daken en dakpanne... »
 
 
 
 
 

De Kozakkentuin
De Kozakkentuin
In 'De Kozakkentuin' beschrijft Jan Brokken de bijzondere vriendschap tussen Alexander von Wrangel en Fjodor Michajlovitsj Dostojevski ten tijde van de turbu... »
 
 
 
 
 

De tuinen van Buitenzorg
De tuinen van Buitenzorg
Toen de 23-jarige Olga en de twee jaar oudere Han in 1935 naar Nederlands-Indië verhuisden, was het alsof de ene na de andere wereld voor hen openging, in e... »