Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

In het huis van de dichter
In het huis van de dichter
Youri Egorov gold als de dichter onder de Russische meesterpianisten. Op tweeëntwintigjarige leeftijd ontvluchtte hij de Sovjet-Unie en vestigde zich in Ams... »
 
 
 
 
 

De wil en de weg
De wil en de weg
Goede verhalen zijn spannend, boeiend en fascinerend. Maar hoe bereik je dat? Jan Brokken laat dat in 'De wil en de weg' op een meeslepende manier zien. Hij ... »
 
 
 
 
 

De provincie
De provincie
Als hij te horen krijgt dat zijn vroegere vriendin op een gruwelijke wijze is vermoord, gaat de hoofdpersoon terug naar zijn geboortestreek. Het verleden her... »
 
 
 
 
 

Met liefde
Met liefde
 »
 
 
 
 
 

De Kozakkentuin
De Kozakkentuin
In 'De Kozakkentuin' beschrijft Jan Brokken de bijzondere vriendschap tussen Alexander von Wrangel en Fjodor Michajlovitsj Dostojevski ten tijde van de turbu... »
 
 
 
 
 

Blok
Blok
Blok vertelt het verhaal van Huib Blok, een Rotterdamse boekhandelaar in de twintigste eeuw. Een hardwerkende man die veel tegenslag te verduren heeft, zowel... »
 
 
 
 
 

Bergamo: de dood van Donizetti
Bergamo: de dood van Donizetti
In Bergamo: de dood van Donizetti is Jan Brokken je gids door Bergamo, volgens Stendhal ‘de mooiste stad van Italië’. Het is de stad van componist Gaeta... »
 
 
 
 
 

De blinde passagiers
De blinde passagiers
25 jaar na verschijning blijkt Jan Brokken’s ‘De blinde passagiers’ dankzij het vluchtthema, het zoeken naar vrijheid en het najagen van een geluk dat ... »
 
 
 
 
 

Baltische zielen
Baltische zielen
In ‘Baltische zielen’ schetst schrijver Jan Brokken aan de hand van uiteenlopende levensverhalen de woelige historie van Letland, Estland en Litouwen. He... »