Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Grand Hotel Europa
Grand Hotel Europa
De schrijver neemt zijn intrek in het illustere maar in verval geraakte Grand Hotel Europa om te overdenken waar het is misgegaan met Clio, op wie hij in Gen... »
 
 
 
 
 

Het ware leven
Het ware leven
De kok brandde de haren weg, trok de nagels uit en vette de huid in met zoute reuzel. Daarna reeg hij de arm aan het spit en liet hem aan alle kanten egaal g... »
 
 
 
 
 

Hoe word ik een beroemd schrijver
Hoe word ik een beroemd schrijver
‘Er zijn meer schrijvers dan lezers in Nederland. Als iedereen die de hoop koestert een boek uit te geven, een boek zou kopen, zouden alle schrijvers rijk ... »
 
 
 
 
 

Peachez, een romance
Peachez, een romance
Voor <em>Peachez, een romance</em> heeft Ilja Leonard Pfeijffer zich gebaseerd op een waargebeurd verhaal: dat van een professor in Amerika die verliefd word... »
 
 
 
 
 

Quarantaine
Quarantaine
Een uniek dagelijks verslag van de ontwrichtende gevolgen van het SARS-COV-2-virus , dat zich weliswaar mondiaal verspreidde maar keihard toesloeg in Noord-I... »
 
 
 
 
 

Hollandse Meesters Hollandse Dichters
Hollandse Meesters Hollandse Dichters
Een bont gezelschap van Nederlandse dichters, variëren van Anna Enquist tot dakloze dichter Hilmano van Velzen, bezingt in dit notitieboekje de schoonheid v... »
 
 
 
 
 

Oude en nieuwe Leidsche
Oude en nieuwe Leidsche
Geen stad in Nederland, zelfs Amsterdam niet, kan bogen op zo n rijke literaire traditie als Leiden. P.C. Hooft zong in de zeventiende eeuw al de eeuwige lof... »
 
 
 
 
 

Idyllen
Idyllen
Hij viel de poëzie binnen als Genghis Khan. Zijn verzengende verzen verpletterden de horigen die rilden van angst en ontzag. En toen zweeg hij. Zeven jaar d... »
 
 
 
 
 

La Superba
La Superba
Deze roman is een monument voor een stad zoals er maar één is: Genua, La Superba (de hoogmoedige).
En meer nog dan een roman over een schokkend echte en la... »
 
 
 
 
 

Het geheim van het vermoorde geneuzel
Het geheim van het vermoorde geneuzel
Hoe moet het verder met de poëzie? Iedereen dicht er maar op los, alles mag en niets is slecht. Hoogste tijd voor nieuwe normen en waarden. Het geheim van h... »