Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Beekman Paintings - Nederlands editie
Beekman Paintings - Nederlands editie
Het oeuvre van de Nederlandse schilder Tjebbe Beekman bestaat uit schilderijen van ruwe stedelijke landschappen en interieurs op groot formaat. Kenmerkend zi... »
 
 
 
 
 

False Abstracts
False Abstracts
 »
 
 
 
 
 

Scherpstellen
Scherpstellen
Scherpstellen is een bundel van acht essays geschreven door toonaangevende conservatoren, critici, fotografen en kunstenaars uit de wereld van de fotografie ... »
 
 
 
 
 

Vrijheid
Vrijheid
Vrijheid brengt de belangrijkste kunstwerken bij elkaar die de afgelopen vijftig jaar in Nederland zijn gemaakt.
Natuurlijk is zo’n keuze subjectief, maar ... »
 
 
 
 
 

Het sublieme
Het sublieme
Toen Mark Rothko in 1970 zijn laatste doeken had geschilderdwas dat het einde van de schoonheid in de modernekunst. Schoonheid was verdacht geworden: ze was ... »
 
 
 
 
 

Reality Check. Serge Game
Reality Check. Serge Game
Het werk van Serge Game verenigt uiteenlopende schilderkunstige houdingen, de handeling én het beeldresultaat van het schilderen spelen daarin een gelijkwaa... »
 
 
 
 
 

200 jaar Prix de Rome
200 jaar Prix de Rome
Met de levensverhalen van zeven spraakmakende winnaars wordt de ontwikkeling van 200 jaar Prix de Rome in Nederland beschreven. De Prix de Rome, in 1808 door... »
 
 
 
 
 

A Sort Of Lecture
A Sort Of Lecture
 »
 
 
 
 
 

Kristina Schuldt
Kristina Schuldt
Kristina Schuldt (1982) behoort tot de vierde generatie kunstenaars die hun opleiding hebben afgerond aan de Hochschule für Grafik und Buchkunst. Schuldt wo... »