Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Eugene Brands imaginair
Eugene Brands imaginair
Eugène Brands Imaginair is een 320 pagina's tellend, rijk geïllustreerd, overzichtsboek van de kunstenaar Eugène Brands (1913 - 2002). Het boek geeft een ... »
 
 
 
 
 

Brave New World
Brave New World
Het zijn opwindende tijden voor jonge schilders: corona, #metoo, <em>Black Lives Matter</em>, het klimaat, mondialisering – allemaal thema’s die vragen o... »
 
 
 
 
 

Zie de mens
Zie de mens
Het portret is een belangrijk genre in de beeldende kunst - niets is zo prettig als lang en ongegeneerd kijken naar een ander mens. Maar zo'n honderd jaar ge... »
 
 
 
 
 

Rembrandt-Velázquez
Rembrandt-Velázquez
Rembrandt–Velázquez. Nederlandse en Spaanse meesters presenteert topstukken van de twee grote meesters uit de 17de eeuw uit Nederland en Spanje. Werken va... »
 
 
 
 
 

Tí

Tí is het resultaat van een reis die portretfotograaf Koos Breukel en kunstenaar Roy Villevoye maakten naar Tí , een afgelegen dorpje in de binnenlanden va... »
 
 
 
 
 

This is the Netherlands
This is the Netherlands
This is the Netherlands »
 
 
 
 
 

Verleden in verf
Verleden in verf
Pieter Steinz liet een oeuvre na waaruit zijn liefde spreekt voor de cultuur. Een van die boeken schreef hij samen met kunsthistoricus Hans den Hartog Jager:... »
 
 
 
 
 

Co Westerik
Co Westerik
Co Westerik is vooral bekend geworden door zijn schilderijen. Zijn productie is klein; slechts drie à vier schilderijen per jaar. Bij het maken van een schi... »
 
 
 
 
 

False Abstracts
False Abstracts
 »
 
 
 
 
 

Guido Geelen
Guido Geelen
 »