Welkom op Boeklezers.nl

Boeklezers.nl is een netwerk voor sociaal lezen. Wij helpen lezers nieuwe boeken en schrijvers ontdekken, en brengen lezers met elkaar en schrijvers in contact. Meer lezen »

Meedoen

Boeken

Lichaamswater
Lichaamswater
<p><i>Lichaamswater </i>is een bundel waarin de uitersten worden opgezocht: uitbundige woordwoekeringen en een precieuze woordkeus uit vele registers; stre... »
 
 
 
 
 

En gingen uit sterven
En gingen uit sterven
Ballades, prozagedichten, elegieën, natuurlyriek, wiegeliederen; een uitgewogen compositie geeft deze nieuwe bundel van dichter en essayist Hans Groeneweg... »
 
 
 
 
 

Van alle angst ontdaan
Van alle angst ontdaan
<p>met <i>van alle angst ontdaan</i> vindt hans groenewegen een talige ruimte om uitersten samen te brengen. angst dringt zich op en lost op. dood bezet en e... »
 
 
 
 
 

Met schrijven zin verzamelen
Met schrijven zin verzamelen
<p>Al meer dan een kwart eeuw is Hans Groenewegen een toonaangevend criticus en essayist op het gebied van de Nederlandstalige poëzie. Hij demonstreert dat ... »
 
 
 
 
 

De lezer
De lezer
Lezer van poëzie, lezer van mystiek: Hans Groenewegen was beide, geestdriftig en bedachtzaam. Lezen op het snijpunt van poëzie en mystiek was zijn hartstoc... »
 
 
 
 
 

Zuurstofschuld
Zuurstofschuld
In zijn vierde dichtbundel gaat Hans Greonewegen meer dan ooit in gesprek. Er klinken dan ook vele stemmen door deze poëzie, maar zijn ze wel per definiti... »
 
 
 
 
 

Blijven en verreizen
Blijven en verreizen
<p>Hans Groenewegen (1957-2013) wilde onder de titel 'blijven & verreizen' allerlei gedichten dag na dag laten lopen over de periode van een jaar en sommige ... »